În această toamnă vom avea o nouă bancnotă
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Bani ținuți în mâini / Foto: DCBusiness
Bani ținuți în mâini / Foto: DCBusiness
Corina Crețu spune că din această toamnă România va avea pentru prima oară o femeie pe una dintre bancnote.

”Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă - să sperăm, după multe amânări - Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării”, a scris europarlamentarul. 

Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote" - grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 20 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.

Ritualuri care atrag bani. Sunt metode verificate în timp

”Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, în ședința din 30 iulie a.c., lansarea în circulație, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote românești și se regăsește printre cele aflate în circulație în zona euro”, se spune într-un comunicat al BNR din anul 2019.

Reprezentanții BNR mai spun că: ”Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel