Primul tunel de autostradă în munte din România
Autor: DCBusiness Team | 16 Martie 2023, 18:23
Începe construirea primului tunel în munte
Începe construirea primului tunel în munte
Încep lucrările la primul tunel de autostradă în munte din țara noastră.

Este vorba de un segment de aproape un kilometru şi jumătate din lotul 4 al autostrăzii Sibiu - Piteşti, cu o lungime totală de aproape 10 kilometri.

Lucrările vor fi realizate de constructorul din Austria, care a inaugurat înainte de termen lotul 5 al Autostrăzii. Ministerul Transporturilor a eliberat astăzi Autorizaţia de Construire, document care permite începerea efectivă a lucrărilor.

Valoarea contractului pentru lotul 4, Curtea de Argeş-Tigveni, este de peste un miliard 700 de milioane de lei. Pe traseu, pe lângă Tunel sunt şi 12 poduri şi pasaje.

Câți kilometri de autostradă și drum expres inaugurăm anul acesta. Ionel Scrioșteanu (Ministerul Transporturilor): Vom atinge și ținta simbolică

Alex Vlădescu l-a întrebat pe secretarul de stat al Ministerului Transporturilor câți kilometri putem inaugura anul acesta în România.

"60-70% din timpul pe care îl am la minister, îl aloc pe șantiere pentru că e foarte important să monitorizăm aceste șantiere, mai ales cele care nu funcționează în parametrii care au fost contractați. Săptămâna asta am fost pe primult lot al A7, primul de la km 0, acolo unde lucrează o firmă italiană tocmai să putem să stimulăm ca primul lot să intre în rând cu celelalte. 

Avem o premieră la nivel național, sper ca în primăvară și ultimul lot să-l contractăm pentru execuție și vom avea această premieră, ceea ce înseamnă prima autostradă din România care va fi integral în construcție. Dacă reușim să ne ținem de termene, și sunt sigur că o să ne ținem de termene pentru că autostrada este la cheie cum am numit-o eu, adică semnăm contractul și practic de a 2-a zi să intre în șantier. Avem șansele cele mai mari ca în 2025 să avem 320 și un pic de kilometri în trafic ceea ce înseamnă iarăși o premieră. Practic este prima autostradă care va unii două provincii istorice în România. Citește mai mult AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Ikea, la un pas de vânzarea fabricii din Rusia

Tranzacţia a ajuns pe ultima sută de metri.

EximBank își schimbă numele

Banca de Export Import a României - EximBank SA va deveni Exim Banca...

Crossuri externe