Probleme și iar probleme! Băncile din zona euro, avertizate
Autor: Mara Ivan | 09 sep, 16:14
Din nou este vorba despre credite neperformante
Din nou este vorba despre credite neperformante
Băncile din zona euro se vor confrunta cu o deteriorare suplimentară a portofoliului lor de împrumuturi şi multe nu au reuşit să-şi ajusteze normele privind controlul creditării pentru a recunoaşte natura unică a pandemiei, a afirmat joi Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, transmite Reuters.

"Există indicii că o deteriorare a calităţii activelor, provocată de pandemia, nu a atins nivelul de vârf, şi a fost cumva mascată şi cu certitudine întârziată de măsuri extraordinare de sprijin public legate de pandemie", a declarat oficialul BCE pentru revista Eurofi.

"Esenţial, controalele privind riscul de credit la unele bănci nu au fost suficient adaptate la specificul acestui şoc, ceea ce înseamnă că ele nu au permis o evaluare adecvată a evoluţiilor legate de riscul de credit, având la dispoziţie măsurile de sprijin", a afirmat Enria.

BCE desfăşoară o serie de acţiuni pentru a se asigura că rezervele de capital ale băncilor sunt suficient de solide pentru a face faţă unei scăderi semnificative a activităţii economice. Deşi a cerut băncilor să dea dovadă de o "extremă moderaţie" cu privire la bonusuri şi să îşi utilizeze capitalul pentru a finanţa gospodăriile şi companiile, BCE ia, de asemenea, în considerare cerinţe mai stricte de capital pentru cele care nu gestionează în mod adecvat riscul de credit, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Citește și Dolarul american, cel canadian, lira turcească şi rupia indiană au probleme

G Ad:

Din 2014, BCE supervizează în mod direct cele mai mari 115 grupuri bancare din zona euro, reprezentând aproape 82% din piaţă.

Ştiri Recomandate

Nigeria lansează moneda digitală eNaira

Nigeria va lansa luni o monedă digitală, eNaira, a...

Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă

Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande...

CNAIR: Transfăgărăşanul se închide ASTĂZI

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, pe DN 7C...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro