Decizia președintelui Emmanuel Macron de a convoca duminică alegeri anticipate ar putea da puterea politică partidului de extremă-dreapta Rassemblement National (RN), condus de Marine Le Pen, lăsându-l la conducerea politicilor interne, inclusiv a energiei, anunță Reuters.
RN s-a angajat să pună capăt subvențiilor pentru energiile regenerabile și dorește să oprească extinderea energiei eoliene, inclusiv prin demolarea turbinelor deja instalate. În schimb, partidul ar urma să investească în energie nucleară, hidroelectrică și hidrogen, potrivit site-ului său.
„Este clar că un parlament dominat de RN ar facilita punerea în aplicare a legislației care ar încetini cel puțin dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al Velocita Energies, o unitate a companiei chineze Envision Energy, care operează parcuri eoliene în Franța.
Acțiunile Engie, cel mai mare operator de parcuri eoliene din Franța, au scăzut cu 6,1% începând de luni, compania pierzând 2,1 miliarde de euro din valoarea sa de piață.
Franța se află în urma altor țări occidentale în ceea ce privește energia regenerabilă, cu o capacitate instalată de aproximativ 45 de gigawați (GW) de energie eoliană și solară, a rămas, de asemenea, în urma obiectivelor stabilite de Comisia Europeană. Aproximativ 65% din aprovizionarea sa cu energie electrică provenea din energie nucleară în 2023.
Guvernul francez ar urma să introducă joi o legislație care să prezinte planurile de extindere rapidă a parcurilor solare și eoliene.
Planurile acestei legi includ obiective de dublare a ritmului anual al instalațiilor solare pentru a ajunge la 75-100 GW în 2035, cu 40-45 GW de instalații eoliene terestre și 18 GW de capacitate eoliană offshore planificate până în același an.
Acordarea de noi autorizații ar putea fi oprită dacă RN obține puterea, a declarat un manager de la o companie europeană de utilități cu parcuri eoliene în Franța.
Sprijinul guvernamental pentru panourile solare ar urma să coste aproximativ 590 de milioane de euro în 2024 în Franța. Cu toate acestea, energia eoliană onshore ar genera aproape 3 miliarde de euro pentru stat, potrivit unei evaluări a Comisiei franceze de reglementare în domeniul energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...