Producţia de autoturisme în România, record negativ în criza COVID-19. Dacia şi Ford au pierderi uriaşe
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
FORD
FORD
Producţia din uzinele Dacia şi Ford a ajuns în luna octombrie un nivel neatins vreodată, mai exact la numai 30% din volumul maxim pe care cele două fabrici l-au înregistrat în septembrie 2020.

Producţia de autoturisme în România este în scădere. Fabricile de la Mioveni și de la Craiova au însumat, în luna octombrie, doar 18.277 autoturisme, arată statisticile ACAROM. Este vorba despre o scădere de 35% faţă de luna octombrie 2020, fiind astfel înregistrată o pierdere de 33.141 de vehicule.

Valoarea mașinilor pierdute se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro, conform calculelor Profit.ro.

Uzina Dacia a produs la un nivel pe care nu l-a mai atins din perioada în care fabrica prima generație a modelului Logan. Cele 13.820 de unități reprezintă aproximativ 45% din producția înregistrată de marca Dacia în urmă cu un an. Potrivit sursei citate, e vorba despre o scădere de 15.800 de autoturisme. Dacia produce într-un volum mai mic decât cel înregistrat în octombrie doar în lunile de vară (august) când fabrica este, de fapt, oprită și intră în remont.

Turcan: Există riscul ca anumite persoane să nu primească indemnizaţia de şomaj

La Craiova, producția a fost și mai mică: 4.457 de unități, echivalentul a 20% din producția înregistrată anul trecut. Este vorba despre o diferență uriașă, de 17.200 de autoturisme pierdute, comparativ cu anul trecut.

După 10 luni, producția de autoturisme din România, grav afectată de criza de semiconductori, a ajuns la 333.179 de unități, fiind înregistrată pentru prima dată îna cest an o scădere față de anul trecut, de 6,5%, echivalentul a 23.312 unități în minus. Dacă se menține acest nivel, România nu va mai ajunge la pragul de 400.000 de autoturisme produse.

Dacia a asamblat, în primele 10 luni ale anului, 208.104 vehicule, cu 3.541 mai puține decât în perioada similară din 2021, reprezentând o scădere de 1,6%, iar Ford a asamblat 125.075 autovehicule, cu 13,6% mai puține, respectiv cu 19.771 unități în minus.

Cele două uzine au fost nevoite să oprească producția în repetate rânduri, din cauza lipsei de componente electronice, astfel că livrările de automobile către clienți au acumulat în prezent întârzieri foarte mari, de până la 6 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel