Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Încă un eșec pentru cel mai scump avion de luptă din istoria omenirii. US Air Force și gigantul din domeniul apărării Pratt & Whitney au fost nevoite să suspende livrările de noi motoare pentru avionul de luptă F-35 în urma unui accident produs pe o pistă din Texas, pe 15 decembrie. Incidentul a avut loc în timpul unui zbor de testare în timpul aterizării. Avionul s-a răsturnat brusc în momentul în care roțile sale au atins solul. Pilotul a pierdut controlul și a fost nevoit să se catapulteze pentru a evita un accident grav.
Potrivit Defense News, Forțele Aeriene americane și producătorul de motoare Pratt & Whitney au decis împreună să oprească producția de noi turbine pentru avionul de luptă până la clarificarea cauzei accidentului. Ca urmare, Lockheed Martin, producătorul F-35, a fost nevoit și el să oprească producția, astfel că nu a putut furniza armatei americane decât 141 de avioane de luptă în loc de 148, cât era prevăzut pentru anul 2022.
Acest accident a avut, de asemenea, repercusiuni internaționale. Forțele aeriene israeliene, care dispun de asemenea de F-35, au oprit la sol 11 dintre avioanele lor de luptă invizibile. Oficialii IDF au declarat că avioanele vor fi supuse unor verificări tehnice pentru a se asigura că nu suferă de aceleași probleme ca modelul care s-a prăbușit în Texas.
Întârzieri și costuri suplimentare
Între timp, Germania și-a exprimat îngrijorarea cu privire la achiziția planificată de avioane F-35 ca parte a modernizării armatei sale. Berlinul anunțase în martie 2022 achiziționarea a 35 de exemplare din acest avion invizibil pentru a înlocui o parte din flota sa îmbătrânită de avioane de luptă Tornado. O alegere legată de războiul din Ucraina, a explicat atunci Berlinul, precizând că va continua să se bazeze pe avioanele de luptă europene (SCAF) pe termen lung. Dar Ministerul german al Apărării și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibile "întârzieri și costuri suplimentare" pentru această comandă în valoare de aproape zece miliarde de euro.
Nu este pentru prima dată când F-35, nava amiral a tehnologiei militare americane, se confruntă cu probleme tehnice grave. În august 2022, Forțele Aeriene ale SUA au decis să imobilizeze la sol majoritatea avioanelor sale F-35. Motivul? Scaune ejectabile defecte care ar putea împiedica pilotul să se ejecteze din aeronavă în caz de urgență. Un alt incident a pus în dificultate armata americană. În martie 2021, un F-35 s-a împușcat singur în timpul unei misiuni de antrenament. În ciuda celor 1.500 de miliarde de dolari investiți de Statele Unite în acest program, avionul invizibil nu pare a fi încă pe deplin operațional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...