România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
În prima jumătate a anului, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 4,8% ca serie brută și cu 5,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.
Această scădere se datorează scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,1%) și industria prelucrătoare (-4,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,9%.
În luna iunie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-6,6%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,1%) și industria extractivă (-0,7%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,1% faţă de luna precedentă, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-3,6%) și producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,9%). Industria extractivă a crescut cu 1,6%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,9%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,4%) și industria prelucrătoare (-6,0%). Industria extractivă a crescut cu 6,3%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 5,5%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,1%) și industriei prelucrătoare (-5,1%). Industria extractivă a crescut cu 6,0%.
În perioada 1.I – 30.VI.2023, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,2%) și industriei prelucrătoare (-4,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,9%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...