Cursul BNR: Euro a crescut, dolarul și aurul au scăzut
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
În prima jumătate a anului, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 4,8% ca serie brută și cu 5,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.
Această scădere se datorează scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,1%) și industria prelucrătoare (-4,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,9%.
În luna iunie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-6,6%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,1%) și industria extractivă (-0,7%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,1% faţă de luna precedentă, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-3,6%) și producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,9%). Industria extractivă a crescut cu 1,6%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,9%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,4%) și industria prelucrătoare (-6,0%). Industria extractivă a crescut cu 6,3%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 5,5%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,1%) și industriei prelucrătoare (-5,1%). Industria extractivă a crescut cu 6,0%.
În perioada 1.I – 30.VI.2023, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,2%) și industriei prelucrătoare (-4,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,9%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Analistul economic Adrian...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...