Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Dunărea care ajunge la noi în România adună din multe țări toate mizeriile, apa din Dunăre nu este filtrată deloc, prin bronhiile peștilor trec cantități imense de apă ca să scoată oxigenul și tot ce este poluant rămâne în organismul lor. La ora actuală cea mai mare concentrație de metale grele, care sunt cele mai periculoase se găsesc în fructele de mare, inclusiv pești, fie că sunt pescuiți în Dunăre, fie în Marea Neagră.
Peștii de crescătorie, prin faptul că apa trece prin niște semne de filtrare, inclusiv biologice, la intrarea în crescătorie, apa de acolo este filtrată, asta contribuie la reducerea poluanților, la reducerea cantității pe care o rețin peștii acolo. Fără nicio excepție, în toate speciile", a declarat Prof. Lucian Georgescu.
"Aceste metale grele se acumulează în timp, ele nu intră în contact și le eliminăm în mod natural. Dacă lucrul acesta îl facem din copilărie, vorbim de foarte multe afecțiuni. În primul rând copiii nu se mai pot dezvolta sănătos, au întârzieri de dezoltare neurologică, probleme psihiatrice chiar din copilărie. Mercurul dizolvat în apă devine un compus care se numește Metil Mercur și care este foarte ușor de trecut din pește și fructe de mare în mod special pe care le mâncăm toți în organismul uman, se acumulează, iar afecțiunile pe care le dă mercurul din nefericire sunt foarte greu de tratat", a explicat Alexandru Nechifor, prorectorul UDJG.
”S-au descoperit recent. Metodele de identificare sunt relativ noi și foarte pretențioase. Sunt două moduri de descompunere: sunt macroplasticele, bucățile care se văd cu ochiul liber și microplasticele, cele care rezultă din descompunerea lentă. Acestea din urmă sunt foarte periculoase pentru că, în primul rând trec prin tot felul de bariere. Am găsit la pește în toate organele, inclusiv în creier, fragmente de microplastice. Ele prin hrană se duc direct în corpul uman și se pot transmite de la mamă la făt, de exemplu.
Microplasticul este în sine un vector extraordinar pentru tot ce înseamnă infecție și contaminare. Adică, o bucată de microplastic poate transporta orice virus și bacterie. Dacă este macroplastic, acesta nu trece prin nicio barieră, nu trece nici prin stomac, nici prin rinichi etc... dar microplasticele trec și se acumulează. Fiecare dintre particule sunt ca un burete plin de tot felul de organisme străine organismului tău. E cel mai ușor mod de a transporta ceva din exterior spre interior”, a declarat prof. univ. dr. Lucian Georgescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...