PROGNOZA METEO 20 decembrie, vremea se încălzeşte brusc în Ajunului Crăciunului
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
PROGNOZA METEO 20 decembrie, vremea se încălzeşte brusc în Ajunului Crăciunului
PROGNOZA METEO 20 decembrie, vremea se încălzeşte brusc în Ajunului Crăciunului
Vremea se răceşte accentuat de marţi, însă de vineri, din Ajunul Crăciunului, asistăm la o încălzire substanţială, astfel că de Crăciun am putea avea 12 grade în unele zone.

Luni, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. La munte va ninge pe arii extinse. În restul teritoriului local vor fi precipitații, mixte în vest, sud și sud-est și predominant sub formă de ninsoare în rest. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși viteze de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, iar la viteze mai mici, local și în zonele mai joase de relief, în special în cele din sud-vest și est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului, când probabilitatea pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie va fi ridicată. Se mențin condițiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar în București

Marţi, vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor coborî sub cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, iar pe parcursul zilei, pe arii mai restrânse și la viteze mai mici și în sudul, estul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 6 grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între -14 și -6 grade, cu cele mai scăzute valori în nord, centru și est, unde local va fi ger.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel