Program de 232 milioane euro, fonduri europene, pentru industria piscicolă din România. Ce alte măsuri va lua MADR

Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
În cadrul unei întâlniri la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Asociaţia Naţională a Producătorilor din Pescărie ROMFISH şi Patronatul Peştelui din România au cerut fonduri și alte facilități necesare acestei industrii în România.

Principalele teme ridicate de reprezentanții delegației care s-a întâlnit cu ministrul Florin-Ionuț Barbu au vizat: finanțările europene în contractele derulate prin POPAM, situația terenurilor neconcesionate pe care sunt amplasate amenajări piscicole aflate în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, tarifele apei şi autorizațiilor/avizelor accesorii pentru acvacultură, birocrația, păsările ihtiofage, etc.

 

Ce are în vedere Ministrul MADR pentru fondurile europene alocate

 

Măsura de moment luată în vedere de către ministru în legătură cu proiectele finanțate din fonduri europene este verificarea de către Corpul de control cu privire la modul în care au fost elaborate și aplicate ghidurile solicitantului ale unor măsuri din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, aferent exercițiului financiar 2014-2020, în raport cu legislația europeană. Concluziile raportului Corpului de control vor reprezenta baza pentru aplicarea măsurilor legale în cauză.

În cadrul discuției, ministrul Florin Barbu a precizat că va propune Comisiei Europene acordarea unor forme de sprijin destinate sectorului pescuit și acvacultură pentru compensarea efectelor produse de războiul din Ucraina, în conformitate cu legislația în vigoare.

Un alt aspect discutat în cadrul întâlnirii a făcut referire la problemele cu care se confruntă sectorul pescăresc pentru luciul de apă aflat în proprietatea Administrației Naționale a Apelor Române. În această privință, ministrul a propus crearea unui grup de lucru între reprezentanții Ministerului Mediului și ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ce se va formaliza prin intermediul unui ordin comun de ministru și în baza căruia vor avea loc întâlniri ori de câte ori situația o va impune, pentru a identifica soluțiile adecvate.

Totodată, ministrul a subliniat că unul dintre obiectivele sale prioritare vizează atragerea tuturor fondurilor europene destinate sectorului pescăresc prin Programul pentru Acvacultură și Pescuit (PAP) 2021-2027, ce dispune de o alocare financiară totală de 232 milioane euro, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

S&P Global
Foto: Freepik.com
Bani
Guvern sediu
Termocentrală
Foto: REUTERS
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
panouri solare
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.


pixel