Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost modificate. Se dau mai mulți bani
Autor: Matei Ion | 14 ian, 07:48
Mașinile poluante trebuie înlocuite
Mașinile poluante trebuie înlocuite
Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au suferit câteva noi modificări după ce Înscrierea a fost suspendată la începutul lunii decembrie 2021.

Cele două programe vor fi lansate din nou la începutul lunii februarie. Cei interesați să-și cumpere o mașină nouă cu bani de la stat vor putea duce la casat două mașini în loc de una, conform anunțului făcut de ministrul Mediului Tanczos Barna, iar suma maximă pe care statul o acordă va fi de 16.500 de lei.

Cei ce vor să își cumpere un autoturism nou cu banii de la stat vor beneficia și de prima de 3.000 de lei în cazul în care mașina cumpărată este hibrid și de prima de 1.500 de lei pentru emisii de CO2 scăzute.

RCA. Noutăți și reguli în 2022. Cât costă acum

Printre schimbările aduse programului Rabla Plus se numără și introducerea obligativității predării unei mașini pentru cei care doresc să achiziționeze o mașină electrică sau una hibrid. Măsura de a nu o vinde un an de la cumpărare rămânând în continuare valabilă. 

E pentru prima oară când se planifică implementare celor două programe pe trei ani, urmărindu-se ca până în 2026 să se scoată din circulație aproximativ 250.000 de mașini mai vechi de 15 ani. Tot pentru prima oară va fi introdus și un calendar al implementării programelor, astfel încât cei interesați se pot pregăti din timp cu dosarele pentru înscriere.

G Ad:

Totodată, anul acesta va demara un alt program care va fi destinat numai instituțiilor și autorităților publice prin care se vor finanța, cu până la 80%, doar mașinile electrice și de tip hibrid plug-in.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro