Proiect DARPA de 12 milioane $ pentru lansare rapidă de sateliți militari

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Racheta Ad Astra, pregătită de lansare în Alaska
Racheta Ad Astra, pregătită de lansare în Alaska
Start-up-ul din California Ad Astra este pe cale să afle dacă va câștiga concursul lansat de armata americană pentru un proiect care prevede crearea de rachete care pot plasa rapid sateliți pe orbita Pământului.

Ad Astra are pregătite 3 rachete pe care urmează să le lanseze în, vineri, cu speranța că va câștiga proiectul în valoare de 12 milioane de dolari, al U.S. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), scrie Interesting Engineering.

Ad Astra, companie producătoare de rachete, care a preferat până de curând să stea departe de atenția publicului, este pregătită să vadă dacă rachetele sale ”de unică folosință” vor ajunge pe orbită.

Ce este de fapt provocarea DARPA

DARPA a lansat în anul 2018 o provocare mai multor companii de a lansa două rachete din nouă puncte geografice diferite și la o diferență de numai câteva zile. DARPA caută soluții pentru ca armata SUA să dispună de capabilitatea de a lansa sateliți într-un timp scurt.

Când provocarea a fost lansată de DARPA, s-au înscris și calificat 18 companii însă numai Ad Astra a mai rămas în cursă.
Prima lansare a racheteu de către Ad Astra trebuie să aibă loc, astăzi, 28 februarie. Amândouă lansările vor avea loc din Complezul Spațial Pacific, Alaska, din Kodiak, statul Alaska.

Arsenal nuclear. SUA vor cheltui peste 160 miliarde de dolari

Dacă lansarea va avea loc conform planurilor, Ad Astra va câștiga 2 milioane de dolari de la DARPA iar dacă a doua lansare, care va avea loc în două săptămâni, va fi un succes, compania va mai încasa 10 milioane de dolari.

Ad Astra s-a pregătit, pentru orice eventualitate, cu 5 rachete iar specialiștii sunt pregătiți să facă îmunătățirile necesare după fiecare lansare.

Unul din marile bonusuri ale rachetelor construite de Ad Astra este acela că sunt ușor de construit. Acestea sunt construit4e dintr-un aluminiu ieftin iar piesele sunt asamblate în mare parte precum automobilele, spun specialiștii companiei. Fiecare rachetă costă 1 milion de dolari pentru a fi construită, au o lungime de 11,6 metri și par a fi mai iefin de asamblat decât cele tradiționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica

pixel