Proiect scris în câteva secunde de ChatGPT, adoptat în unanimitate
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
A cerut și a primit
A cerut și a primit
ChatGPT a jucat recent rolul de legiuitor

Inteligenţa artificială dezvoltată de OpenAI a avut nevoie de doar 15 secunde pentru a redacta un proiect de lege, intrat în vigoare la sfârşitul lunii noiembrie în Porto Alegre, un oraş din sudul Braziliei cu peste 1.300.000 de locuitori. O poveste total nebună dezvăluită de Washington Post.

Depozitarul acestui proiect de lege nu este altul decât Ramiro Rosário, consilier municipal din Porto Alegre. "Asaltat de cereri", dar nedorind "să rămână inactiv", omul pasionat de noile tehnologii a întrebat ChatGPT despre cheltuielile legate de înlocuirea contoarelor de apă furate.

Două soluții 

Ramiro Rosário a scris pentru inteligența artificială un text de 250 de caractere: "Elaborarea unei legi municipale pentru orașul Porto Alegre, care să interzică serviciului municipal de apă și deșeuri să oblige un proprietar căruia i s-a furat contorul de apă să plătească o factură".

Aprobat în unanimitate

Cincisprezece secunde mai târziu, ChatGPT i-a oferit consilierul două soluții la care acesta nici măcar nu se gândise: să stabilească un termen de treizeci de zile pentru ca orașul să înlocuiască contoarele de apă furate și, în cazul nerespectării acestui termen, „să scutească proprietarii de plata facturilor lor de apă”. Propunerea a fost aprobată ulterior de toţi membrii Consiliului Local.

Ramiro Rosário a salutat timpul economisit grație inteligenței artificiale. "Într-un timp foarte scurt, cât ai clipi, practic, din ochi, inteligenţa artificială a examinat cele mai bune referinţe în materie de redactare a proiectelor de lege în interiorul şi în exteriorul ţării", a subliniat el, asigurând că aceste instrumente "pot fi exploatate pentru binele publicului, dacă suntem informaţi asupra celor mai bune practici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Forajul din perimetrul Caragele, reluat de Romgaz

Neptun Deep este în grafic pentru începerea producţiei...

Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari

Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu...

Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Este vorba despre un program special ce presupune,...

Binance, amendată din cauza activităților ilicite

După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede...

Pensia de urmaș. Când încetează plata și când se reia

Legea pensiilor prevede condițiile în care pensiile de...

Acțiunile europene au închis vineri pe un trend ascendent

Acțiunile europene au închis vineri la un maxim record...

Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport

ANAF a transmis un comunicat în care abordează...


pixel