Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Proiectul pentru recunoașterea vechimii în muncă și, după caz, a vechimii de specialitate pentru persoanele fizice autorizate (PFA) a primit marți raport favorabil și din partea Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.
„Mă bucur că proiectul inițiat de mine, împreună cu colegi din USR, are susținere și în Camera Deputaților. După ce a primit votul de adoptare în Senat, văd că aceeași direcție este urmată de colegii parlamentari din Camera Deputaților. Practic, prin adoptarea acestui proiect, reparăm o inechitate privind activitatea PFA, iar în România sunt peste 400.000 de persoane fizice autorizate care contribuie legal cu taxe către bugetul de stat”, declară deputatul USR Beniamin Todosiu.
Senatorul Andrei Postică, co-inițiator, arată că în prezent activitatea economică a persoanelir fizioce autorizate nu este considerată vechime în muncă și în specialitatea desfășurată.
„Acest proiect este pentru a veni în sprijinul cetățenilor, al plătitorilor de taxe și impozite, indiferent de forma în care aleg să-și desfășoare activitatea. Atât timp cât plătesc taxe, la fel ca restul populației, și PFA-urile ar trebui să aibă dreptul la vechime în muncă”, precizează Postică.
Proiectulcompletează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, în sensul recunoașterii ca vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate a activității prestate ca PFA, cu achitarea contribuțiilor, taxelor și impozitelor prevăzute de lege.
Propunerea legislativăurmează să primească raport și din partea Comisiei pentru politică economică și de votul plenului Camerei Deputaților, în calitate de Cameră decizională, transmite Mediafax.
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marţi la 3,22% pe an, de la 3,19% cât a fost luni, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
La debutul anului 2020, indicele ROBOR la 3 luni era 3,19% pe an, iar la începutul anului trecut se situa la 1,98%.
Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,37%, de la 3,33%, iar ROBOR la 12 luni a ajuns la 3,48% pe an, de la 3,45% pe an cât era luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...