Proprietarul Hobby Lobby va renunța la o firmă multimilionară. Află pentru ce
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Proprietarul Hobby Lobby va renunța la o firmă multimilionară. Află pentru ce
Proprietarul Hobby Lobby va renunța la o firmă multimilionară. Află pentru ce
Un miliardar american, cu o avere netă estimată în octombrie 2022 la 13,4 miliarde de dolari, a anunțat că îi lasă toată averea „lui Dumnezeu” iar familia nu va primi nimic de la el, pentru că nu vrea să le strice viitorul copiilor și nepoților săi.

David Green este fondatorul Hobby Lobby, un lanț de aproape 1.000 de magazine de artă și meșteșuguri din 47 de state ale SUA.

Printr-o decizie similară cu cea a fondatorului retailerului de modă Patagonia, Yvon Chouinard, care și-a lăsat compania unei organizații non-profit care luptă pentru combaterea schimbărilor climatice, Green a spus că lasă compania bisericii și nimic din ceea ce a acumulat nu va ajunge la vreun membru al familie, potrivit Washington Times. Fiul unui predicator și fiu de predicator evanghelist, David Green consideră că Dumnezeu este „adevăratul proprietar” al afacerii sale.

Hobby Lobby, imperiu care a început modest, cu un prim magazin deschis în august 1972, în North Oklahoma, a ajuns azi pe poziția 64 în clasamentul celor mai mari companii private din America, conform Forbes. Anul trecut a înregistrat un venit de de 6,4 miliarde de dolari.

Membrii familiei vor trebui să se mulțumească cu ceea ce au acumulat, pentru că Green este ferm și spune că Hobby Lobby va ajunge la Dumnezeu. Într-un interviu acordat pentru Fox News, CEO-ul Hobby Lobby a explicat de ce a luat această decizie.

„La mijlocul anilor 1980 am traversat o perioadă în care eram foarte arogant și aproape că am pierdut afacerea. Dumnezeu a trebuit să-mi arate că el a fost acela care mi-a arătat calea spre succes. Biblia spune că Dumnezeu este cel care ne dă puterea de a face bogăție”, a spus el.

În timp ce cei mai mulți proprietari de afaceri își vând companiile și păstrează profiturile pentru ei și familiile lor, Green spune că „această idee a început să-l deranjeze din ce în ce mai mult”.

„Avocații și contabilii m-au sfătuit să transmit pur și simplu proprietatea copiilor și nepoților mei. Nu mi s-a părut corect să schimb sau chiar să stric viitorul nepoților”, spune miliardarul.

A mai explicat că, odată cu trecerea timpului, și-a dat seama că „tot succesul lui venise de la Dumnezeu”, iar scopul lui și al soției a devenit acela de „a-l onora pe Dumnezeu”, a mai spus el, potrivit Digi24.

"Seiful apocaliptic" din Svalbard, locul de pe Terra unde este păstrat viitorul omenirii VIDEO

Nu departe de Polul Nord, în adâncurile Arcticii norvegiene, se află un seif care deține polița de asigurare pentru omenire: nu sunt bani, nici tehnologii avansate sau arme sofisticate. Construcția adăpostește bibliotecă de bunuri înghețate care  surprinde...

Departe spre nord, dincolo de Cercul Arctic, pe întinderea glaciară tăcută și liniștită a arhipelagului norvegian, există o structură futuristă din beton care iese în evidență pe fondul peisajului glaciar din Svalbard. Această minune arhitecturală marchează intrarea în ceea ce pare a fi un muzeu de artă modernă, dar care este de fapt un seif care conține un plan de rezervă pentru planetă - 1,1 milioane de mostre de semințe din fiecare țară a lumii, păstrate în permafrost în caz de catastrofă globală. 

Cunoscută sub numele de Svalbard Global Seed Vault, construcția este cea mai mare bibliotecă din lume, cu o biodiversitate și o istorie a agriculturii de 13.000 de ani.

Semințe de rezervă pentru apocalipsă

În băncile de gene și de semințe strânse din toate colțurile lumii, copii ale speciilor importante de plante de pe planetă sunt păstrate ca rezervă - o nouă viață pentru mediu și agricultură și o protecție împotriva numeroaselor amenințări localizate cu care se confruntă lumea. În cazul unei catastrofe devastatoare - dezastru natural, conflict, molimă, eroare umană sau orice altă criză globală, seiful din Svalbard oferă un refugiu pentru semințe, păstrând duplicate de "material vegetal unic și valoros".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel