Putin îi trimite în mină pe rușii pro-ucraineni care se întorc în țară

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Liderul rus / FOTO: Kremlin.ru
Liderul rus / FOTO: Kremlin.ru
De câteva zile, președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține discurs după discurs

Rușii care au fugit din țară pentru că nu au fost de acord cu operațiunea specială militară din Ucraina, ar trebui acuzați de trădare și trimiși să lucreze în minele din acele zone ale Rusiei unde nu există vară, a lansat liderul de la Kremlin, într-un discurs ținut în Parlament. 

După cum precizează Ruters, care transmite știrea, decizia lui Putin de a invada Ucraina, declanșând, astfel, un odios război în Europa, i-a determinat pe mulți dintre concetățenii lui să fugă peste hotare. Nu se știe exact câți au procedat astfel. Moscova a încercat să-i încurajeze în special pe specialiștii plecați să se întoarcă. Oficialii susțin că unii s-au întors, dar cine să-i creadă.

Grăbindu-se să susțină punctul de vedere exprimat de șeful său, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a abordat subiectul din altă parspectivă, subliniind că autoritățile nu sunt foarte dornice să-i vadă acasă pe rușii considerați în țara lor drept trădători. 

„Dar dacă decid să se întoarcă, după ce au făcut declarații împotriva țării și au finanțat forțele armate ale Ucrainei, atunci, într-adevăr, că trebuie să găsim un loc în care să-i trimitem imediat”, a spus Volodin, adăugând că un astfel de comportament poate fi încadrat în articolul din Codul Penal al Rusiei referitor la trădare de stat. ”Da, poate într-o mină, undeva, oricum undeva unde vremea este cam aceeași tot anul”, a menționat politicianul rus. 

Adresându-se, luni, jurnaliștilor, tot Volodin a estimat că acești ruși pentru care a fost inventat și un termen special - ”relokantî” - ar trebui trimiși în Magadan, din estul îndepărtat al Rusiei, zonă cunoscută pentru lagărele GULAG din epoca lui Stalin. 

Așa cum este nevoit să procedeze de multe ori, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, s-a văzut nevoit să clarifice situația și să explice ce a vrut, de fapt, să spună șeful statului. ”Este adevărat, nu suntem de acord cu gestul lor, nu gândim la fel, dar rușii care au plecat sunt oameni liberi, au voie să trăiască unde doresc. Iar dacă vor să revină în țară, nu îi vom primi cu brațele deschise, dar îi vom trata cu respectul cuvenit. Nu mai contează de ce au plecat. Oricum, ei au o casă, este Rusia. Și ea mereu îi așteaptă”, a subliniat Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik

pixel