Rafael Nadal vrea să dea lovitura în afaceri! Ce anunț a făcut
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Rafael Nadal vrea să dea lovitura în afaceri! Ce anunț a făcut / Foto: Instagram Rafael Nadal
Rafael Nadal vrea să dea lovitura în afaceri! Ce anunț a făcut / Foto: Instagram Rafael Nadal
Tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat joi înfiinţarea unui lanţ de hoteluri, împreună cu grupul Melia, unul dintre cei mai mari actori din sector, obiectivul comun fiind deschiderea a aproximativ 20 de unităţi în următorii cinci ani, informează AFP.

Acest nou lanţ de hoteluri, botezat Zel şi inspirat din "stilul de viaţă mediteranean", ar urma să debuteze în 2023 cu un prim hotel amplasat în Mallorca, cea mai mare insulă din arhipelagul Insulelor Baleare, de unde este originar tenismanul de 36 de ani şi, de asemenea, locul unde a fost fondat lanţul Melia în anul 1956.

Nadal, numărul 2 mondial, şi Melia, cel mai mare grup hotelier spaniol care exploatează deja peste 400 de hoteluri în întreaga lume, vor deţine împreună această societate mixtă, dar detaliile cu privire la structura acţionariatului nu au fost date publicităţii.

"Obiectivul este să avem peste 20 de hoteluri în următorii cinci ani, amplasate peste tot în lume", a precizat Rafael Nadal, într-o conferinţă de presă organizată la Madrid, adăugând că nu au fost stabilite limite pentru perioada ulterioară.

Potrivit reprezentanţilor grupului Melia, noul lanţ va viza "destinaţii care atrag călătorii de loisir cu o putere mare de cumpărare", în special în ţările din bazinul mediteranean precum Spania, Franţa, Italia sau Croaţia dar şi insulele Caraibe, Asia de Sud-Est şi Orientul Mijlociu.

Noul lanţ hotelier va fi prezent de asemenea în marile capitale turistice, cu deschideri de hoteluri programate la Londra, Paris şi Madrid.

În prima fază, aceste deschideri se vor face în proporţie de 80% via reabilitarea unor structuri hoteliere existente, care "vor cunoaşte o transformare de amploare" pentru a dobândi "spiritul mediteraneean al Zel", a subliniat directorul general de la Melia, Gabriel Escarrer. Însă, pe termen mediu, obiectivul este să existe o majoritate de hoteluri construite special pentru Zel (cuvânt care înseamnă "cer" în dialectul catalan mallorquí vorbit în Mallorca), a precizat Gabriel Escarrer, care este la rândul său originar din insulele Baleare.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, Rafael Nadal a dat asigurări că acest proiect nu înseamnă sfârşitul carierei sale sportive. Tenismanul spaniol a spus că ar dori ca retragerea sa din sportul internaţional să aibă loc "cât mai târziu posibil". 

Elon Musk a început săptămâna ca fiind a doua cea mai bogată persoană din lume

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, poziție deținută timp de un an, după ce acțiunile Tesla au intrat în declin.

Luni, acțiunile Tesla au scăzut cu 6%, adică o reducere cu 7,4 miliarde de dolari a averii lui Elon Musk. Acesta are acum o avere estimată de 181,3 miliarde de dolari, cu 4,9 miliarde mai puțin decât omul de afaceri Bernard Arnault, directorul executiv al companiei Louis Vuitton, care are o avere de aproximativ 186,2 miliarde de dolari, conform Forbes.

Elon Musk a fost întrecut de francez și la mijlocul săptămânii trecute, dar la închiderea bursei din SUA de vineri, proprietarul Tesla și Twitter a revenit pe primul loc, cu 185,4 miliarde de dolari, cu 700 de milioane de dolari mai mult decât Arnault.

Averea lui Musk, provenită în mare parte din acțiunile Tesla, a crescut semnificativ după mărirea prețurilor acțiunilor producătorului de automobile, care a depășit peste 1.000% în numai doi ani. Acțiunile companiei lui Elon Musk au scăzut luni cu 6,3% și au pierdut mai mult de jumătate din valoare în 2022, din cauza unei vânzări accelerate în urma achiziției Twitter pentru 44 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel