Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
"Potrivit serviciilor noastre de informaţii, 300 de combatanţi au părăsit Siria pentru a merge la Baku trecând prin Gaziantep (Turcia). Sunt cunoscuţi, trasaţi, identificaţi, ei vin din grupuri jihadiste care operează în regiunea Alep", a declarat presei Emmanuel Macron, cu prilejul summitului UE de la Bruxelles.
"Alte contingente se pregătesc, cam de acceaşi mărime. A fost depăşită o linie roşie, este inacceptabil", a avertizat preşedintele francez. Luptele s-au intensificat joi în regiunea Nagorno-Karabah în pofida noilor apeluri la încetarea focului. Acest teritoriu în majoritate locuit de armeni s-a separat de Azerbaidjan, declanşând un război la începutul anilor 1990 soldat cu 30.000 de morţi.
Cu începere de duminică, forţele din enclava separatistă, sprijinită de Armenia, şi cele azere se înfruntă în cele mai violente lupte din 2016. Or, Turcia este aliat fidel al Azerbaidjanului. Franţa face parte împreună cu Rusia şi Statele Unite din "Grupul de la Minsk" însărcinat cu medierea acestui conflict.
Citește și RACHETELE rușilor, soluția conflictului din Nagorno Karabah? Cine le deține
"Îi voi telefona preşedintelui Erdogan în zilele următoare, deoarece în calitate de de copreşedinte al Grupului de la Minsk consider că este de responsabilitatea Franţei să cer explicaţii", a subliniat Emmanuel Macron la Bruxelles. "Îi invit pe toţi partenerii din NATO să privească simplu în faţă care este comportamentul unui membru al NATO: nu cred că aşa trebuie să fie", a spus el.
Cei 27 au estimat vineri că "nu poate exista nicio soluţie militară a conflictului, nicio ingerinţă" în conflictul din Nagorno-Karabah, în concluziile lor după prima zi a summitului UE. Moscova o făcut cunoscute miercuri informaţii similare cu ale preşedintelui Franţei. Rusia, putere regională care întreţine relaţii cordiale cu cele două republici foste sovietice, şi-a exprimat la rândul său îngrijorarea în legătura cu rolul Turciei, concurent geopolitic, dar cu care are relaţii pragmatice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...