RCA. O nouă obligație pentru cei păgubiți în accidente rutiere
Autor: Oana Pavelescu | 28 noi 2019 / 14:11
Senatul a adoptat tacit un proiect legislativ care prevede obligativitatea prezentării la societatea de asigurări a decontului reparației vehiculului avariat pentru persoanele care au fost prejudiciate în urma unor accidente rutiere și care au optat, la asigurare, pentru decontarea directă.

Actualele reglementări permit decontarea directă în cazul avarierii vehiculelor, dar reparaţia vehiculului avariat se face în foarte multe cazuri în unităţi neautorizate, de către persoane nespecializate şi în condiţii improprii.

Proiectul adoptat de Senat prevede că procedura de decontare directă se stabilește prin reglementări ale A.S.F. care trebuie să prevadă, sub sancțiunea returnării sumei acordate cu titlu de decontare directă, obligativitatea prezentării decontului în maximum 45 de zile de la data reparației vehiculului într-o unitate autorizată. Astfel, persoanele care au fost victime ale accidentelor auto vor trebui să demonstreze cum au cheltuit banii primiți de la asiguratorul direct, iar în caz contrar, vor trebui să returneze banii.

Proiect nou la Senat! Despre tarifele asigurărilor RCA

Decontarea directă nu afectează dreptul persoanei prejudiciate în urma unui accident auto produs de un vehicul asigurat RCA de a exercita acţiunea directă pentru recuperarea prejudiciului produs împotriva asigurătorului RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului auto.

G Ad:

Proiectul de lege urmează să fie trimis pentru dezbatere la Camera Deputaților, care este for decizional.

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

ONU avertizează! Foametea lovește această țară

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro