Noul proiect legislativ, care îi vizează pe toți angajații poliției, a fost recent pus în dezbatere. O veste bună ar fi și pentru cei care au ieșit recent la pesnie, asta în cazul în care noua prevedere va intra în vigoare.
Așadar, actul normativ propune o serie de ajustări la salariile polițiștilor, ajustări care au fost confirmate și de către Curtea Constituțioală.
Așa cum spune documentul publicat pe sitelul prolex.ro, este vorba despre recalculări propuse pentru salariile de funcție ale polițiștilor prin raportare la care se acordă majorările salariale din diferența până la nivelul salariilor de funcție prevăzute de lege pentru anul 2022, având în vedere, după caz, următoarele valori:
valoarea corespunzătoare sporului de fidelitate prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, prin raportare la nivelul aferent perioadelor de activitate desfășurate până în prezent în instituțiile din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în calitate de militar, polițist, funcționar public și personal contractual, după caz;
valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior, cu diplomă de licență, prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009 (această valoare se preia doar în salariile de funcție ale agenților de poliție care își desfășoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod similar cu situațiile în care agenții de poliție beneficiază de această valoare);
valoarea sporului pentru condiții de pericol deosebit prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru aceeași funcție, gradație, vechime în funcție sau în specialitate, după caz, precum și pentru același grad, dacă se desfășoară activitatea în aceleași condiții.
Urmează recalcularea sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și restul de drepturi bănești din sistemului de salarizare al polițiștilor.
Salariul mediu net, în creștere. Cine conduce topul
Documentul stabilește modul de eșalonare a sumelor rezultate în urma recalculărilor. În primuol an se plătește 25% din suma totală, în al doile an tot 25% iar în al treilea an, restul de 50%.
Pentru personalul în activitate, recalculările salariale se vor face, potrivit proiectului, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a acestuia, iar eventualele diferențe salariale cuvenite lunar după data de 30 ianuarie 2020, se vor regulariza începând cu data plății salariilor în luna următoare celei în care se împlinește termenul respectiv, scrie și avocatnet.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...