Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Institutul Național de Statistică a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre în care sunt stabilite atât forma, cât și conținutul chestionarului de recensământ.
După cum a fost stabilit în luna mai a anului trecut, prin OUG 39/2021, recensământul populației și locuințelor din România programat pentru același an și stabilit de OUG nr. 19/2020 a fost amânat pentru 2022, în perioada februarie - iulie, în loc de iulie - noiembrie 2021.
Cum scriam și mai sus, proiectul de HG pus în dezbatere va stabili modul în care va arăta chestionarul de recensământ și ce conținut va. În plus, vor apărea și alte trei tipuri de documente utilizate în cadrul recensământului, și anume, nomenclatorul etniilor și al limbilor materne, nomenclatorul religiilor din România și nomenclatorul instituțiilor de învățământ din România.
Zile libere
Regulile privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România, cuprinse în OUG nr. 19/2020, stabilesc ca salariaţii care optează pentru autorecenzarea prin internet să primească o zi liberă plătită de la angajator. Această zi liberă plătită este acordată salariaţilor, potrivit regulilor stabilite în 2020, „în scopul încurăjării utilizării cu predilecţie a acestei metode”.
Guvernul a decis când va avea loc următorul recensământ
Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Codul va fi generat automat de aplicația informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.
Pe baza codului de confirmare, angajatorii vor trebui să ofere salariaţilor o zi liberă plătită, la o dată stabilită de comun acord, în termen de 12 luni de la data autorecenzării, adică, din ce date avem acum, până cel mai târziu în luna mai 2023.
Această zi liberă plătită se acordă unui singur salariat, indiferent dacă o persoană a realizat autorecenzarea online numai pentru sine sau şi pentru alţi membri ai gospodăriei, scrie Avocatnet.
Recensământul va avea loc în perioada februarie - iulie 2022, iar colectarea datelor de la cetățeni se va face în două etape:
martie - mai 2022 - completarea datelor pe internet, prin autorecenzare;
mai - iulie 2022 - interviuri cu persoanele care nu s-au autorecenzat prin internet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...