Termenul pentru încheierea ultimei etape a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor ar putea fi prelungit până la 24 iulie.
Un anunţ oficial în acest sens va fi făcut mâine de conducerea Institutului Naţional de Statistică. Cu această ocazie, va fi prezentată şi situaţia la zi a recenzării la nivel naţional şi pentru fiecare dintre judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti - se precizează într-un comunicat al INS, conform RRA.
Citește și: Recensământ. Mai sunt doar câteva zile. Ce amenzi riscă cei care nu au făcut-o
Recensământul populației și locuințelor din România se încheie peste câteva zile adică pe data de 17 iulie.
Cei care nu s-au rencezat o mai pot face până pe 17 iulie la o serie de puncte fixe pentru recenzare, amplasate în locuri ușor accesibile. Recenzarea la punctele fixe reprezintă o alternativă la vizita recenzorilor în locuințe.
Pentru a crește numărul persoanelor recenzate, autoritățile au decis organizarea unor puncte fixe de recenzare, amplasate în locuri ușor accesibile, de cele mai multe ori în cadrul primăriilor, în piețe sau în școli. Harta acestor puncte fixe de recenzare poate fi consultată AICI.
Așadar, cei care nu s-au autorecenzat sau nu au fost la la domiciliu atunci când au fost acasă atunci când recenzorii i-au vizitat o mai pot face în punctele fixe.
Punctele fixe de recenzare vor fi funcționale până pe data de 17 iulie.
Recensământul a început în februarie, cu o etapă tehnică, cea de preluare a unor date din surse administrative şi popularea bazei de date a recensământului, iar din 14 martie a început etapa autorecenzării. Această etapă s-a încheiat în data de 27 mai, după ce a fost prelungită cu două săptămâni față de termenul inițial.
Din 31 mai a început etapa în care colectarea datelor e făcută de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, la locuințele celor ce nu s-au autorecenzat.
Ca o noutate, în acest an, cetățenii care s-au autorecenzat online au avut dreptul de a cere o zi liberă de la angajator, fie el din mediul privat sau de stat.
Persoanele care refuză furnizarea de date pentru recensământ vor risca o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 lei. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.