Reclamă neinspirată. Decizia unui mare producător de ciocolată
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ciocolata
Ciocolata
Producătorul de ciocolată Cadbury a închis site-ul unei campanii publicitare ce a fost acuzată că îi încurajează pe copii şi pe părinţi să adopte comportamente "iresponsabile" şi care încalcă legea.

Campania publicitară la produsele din gama "Freddo Treasures" îi îndemna pe copii "să îşi ia detectorul de metal şi să plece să vâneze bogăţiile Imperiului Roman", dar şi "să sape după argintul vikingilor". Renumitul producător de ciocolată a fost însă criticat pentru faptul că reclama menţionată nu îi avertiza pe copii că săpăturile realizate fără autorizaţie sunt ilegale.

În căutarea de comori

Luni, reprezentanţii companiei Cadbury au anunţat că au închis site-ul dedicat campaniei publicitare şi că acesta va fi actualizat pentru "a se concentra doar pentru a direcţiona familiile spre muzee, unde comorile existente pot fi găsite". Reprezentanţii companiei au mai spus că noua campanie a fost concepută "pentru a inspira familiile să plece împreună în aventuri zilnice", nu pentru a încălca legislaţia în vigoare. 

Autoritatea de supraveghere a standardelor din publicitate a anunţat că a primit 30 de plângeri referitoare la campania Cadbury.

Citește și Comerţ reinventat. Ambalajul și prețul rămân la fel

Reprezentanţii Advertising Standards Authority au spus că natura generală a plângerilor a vizat caracterul "iresponsabil" al acesteia, întrucât reclama încuraja "activităţi potenţial ilegale", precum încălcarea unor proprietăţi private prin pătrunderea în situri fără autorizaţie, producerea unor pagube prin săpături neautorizate şi furtul unor obiecte care aparţin proprietarilor lor de drept.

Historic England, o agenţie Guvernului britanic însărcinată cu protejarea patrimoniului, a salutat la rândul ei decizia de închidere a site-ului campaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel