Reguli stricte pe plaja Mării Negre și amenzi de 10.000 de lei
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Începe programul Litoralul pentru toți 2022
Începe programul Litoralul pentru toți 2022
Palajele de la Marea Neagră au devenit în ultimii ani un loc unde de multe ori fiecare face ce vrea, regulile nu mai sunt respectate.

Acesta este motivul pentru care a fost depusă la Senat o nouă inițiativă legislativă care vrea să elimine interdicţia privind accesul animalelor de companie pe plajă din OUG 19/2006 însă va impune o serie de reguli stricte cât şi de amenzi usturătoare pentru nerespectarea acestora.

Dacă, în prezent, accesul animalelor pe plajă este interzis, iar proprietarii lor riscă o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 lei, iniţiatorii propunerii spun că, de fapt, turiştii nu sunt amendaţi pentru această contravenţie, iar, de cele mai multe ori, proprietarii nu strâng deşeurile produse de câini.

Citește și: Pe LITORAL, în Bulgaria! Reguli stricte, reguli noi

Printre regulile pe care le înaintează iniţiatorii propunerii se numără faptul ca accesul pe plajă a animalelor de companie să fie permis în afara sezonului estival, în timp ce, pe perioada sezonului turistic, va fi necesar acordul operatorilor plajelor în scop turistic pentru a face asta.

Indiferent de perioada din an, animalele de companie vor trebuie să fie ţinute în zgardă şi lesă sau ham. Persoanele care nu vor respecta această condiţie vor risca amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 lei.

De asemenea, proprietarii sau însoţitorii animalelor de companie vor fi obligaţi să aibă asupra lor pungi de colectare a deşeurilor de animale şi să le folosească. Cei care nu vor colecta şi elimina deşeurile produse de animalele lor vor fi putea primi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 lei.

Aceste amenzi vor putea fi aplicate de agenţi ai Poliţiei Române şi ai Poliţiei Locale, precum şi de cei din Jandarmeria Română.

Accesul câinilor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne şi a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilităţi va fi permis, indiferent de perioada din an şi fără a fi nevoie de acordul operatorilor de plajă, situaţia care este valabilă şi acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel