Relaxare. Cum au procedat ALȚII cu restaurantele, cafenelele și restul
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Se redeschid, dar măsurile rămân
Se redeschid, dar măsurile rămân
Germania a relaxat şi mai mult unele dintre restricţiile impuse în restaurante, baruri, hoteluri şi alte unităţi din industria ospitalităţii. Polonia și Danemarca au redeschis, la rândul lor, aceste localuri. E adevărat, trebuie respectate anume norme, în special cele privind distanțarea socială. 

În Germania doar unele landuri au permis restarantelor, barurilor și hotelurilor să-și reia activitatea. La Berlin, de exemplu, barurile continuă să fie închise pe durata weekendurilor, în timp ce în Brandenburg, landul care înconjoară capitala germană, barurile funcționează deja.

O măsură sanitară se aplică însă la nivel naţional: clienţii trebuie să păstreze între ei o distanţă de 1,5 metri, iar angajaţii trebuie să poarte măşti de protecţie, care să le acopere complet gurile şi nasurile.

Polonia

Polonia redeschide luni restaurantele, cafenelele, barurile, zonele destinate restaurantelor, precum şi saloanele de înfrumuseţare, într-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Pretutindeni însă trebuie respectate măsurile sanitare şi regulile de distanţare socială. Pentru fiecare client va trebui păstrată o limită de patru metri pătraţi în restaurante, baruri şi cafenele.

Măsura face parte dintr-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor după mai multe săptămâni în care au fost autorizate doar comenzile pentru acasă şi serviciile de livrare la domiciliu. Clienţii saloanelor de coafură vor fi nevoiţi să-şi facă programări pentru a evita aglomeraţia din sălile de aşteptare.

Citește și Autorizații suspendate. Românii s-au distrat, patronii, pedepsiți

Sălile de sport se vor redeschide luni, numărul de persoane cărora le va fi permis accesul fiind limitat. Vor fi mărite limitele referitoare la numărul de persoane care pot folosi facilităţile sportive în aer liber şi transportul în comun. În weekend, Polonia a crescut deja numărul persoanelor care pot participa la servicii religioase şi a anulat obligaţia de a respecta măsura carantinei obligatorii în cazul celor care călătoresc peste graniţe şi lucrează în domeniul medical.

În etapele viitoare de relaxare a restricţiilor, Polonia intenţionează, printre altele, să permită redeschiderea parţială a şcolilor.Măsurile de distanţare socială precum şi obligativitatea purtării măştii faciale sunt încă în vigoare.Până în prezent, Polonia a raportat peste 18.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 900 de decese asociate COVID-19.

Danemarca

Cafenelele şi restaurantele, precum şi alte şcoli au fost redeschise luni în Danemarca, pe fondul continuării relaxării măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Distanţarea socială este încă necesară, au declarat autorităţile.

Ministerul Industriei şi Afacerilor a emis o serie de reguli pentru cafenele şi restaurante. Acestea includ faptul că fiecare grup de clienţi va fi limitat la cel mult 10 persoane, în conformitate cu restricţiile actuale privind adunările publice.Alte reglementări includ faptul că trebuie să existe cel puţin 1 metru între grupurile de clienţi. O distanţă similară este de asemenea necesară pentru scaunele în aer liber. Orele de închidere au fost stabilite pentru miezul nopţii în localurile care servesc băuturi sau alimente.

Clasele de la a 6-a până la a 10-a urmează de asemenea să se redeschidă luni împreună cu bibliotecile. Grădiniţele şi şcolile până la clasa a 5-a au fost redeschise într-o primă fază la jumătatea lunii aprilie. Bisericile şi alte lăcaşuri de cult au fost de asemenea redeschise. În urmă cu o săptămână, s-au deschis magazinele şi supermarketurile.
Măsurile de izolare au fost introduse în Danemarca în martie. Guvernul a declarat că până la începutul lunii iunie va anunţa când intenţionează să redeschidă graniţele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel