Rețeaua de socializare a lui Donald Trump s-a prăbușit pe Wall Street
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pierderi de amploare
Pierderi de amploare
Trump Media and Technology Group, compania care patronează rețeaua de socializare Truth Social, a avut de suferit pe Wall Street după prima confruntare dintre cei doi candidați la președinția americană.

Un eșec după alt eșec. Extrem de volatilă de la Oferta Publică Inițială lansată în  26 martie printr-o fuziune cu un SPAC (un vehicul de investiții fără activitate operațională), Trump Media & Technology Group (TMTG) a continuat să  să piardă masiv teren la bursă.

Acțiunea companiei care patronează rețeaua socială Truth Social a lui Donald Trump a scăzut cu 13,2% pe Wall Street, a doua zi după prima dezbatere dintre candidatul republican și Kamala Harris, rivala lui democrată.

Potrivit mai multor experți din piață, actualul vicepreședinte al Statelor Unite a ieșit învingător din această confruntare. Cu consecințele de rigoare pentru rețeaua de socializare a lui Trump. Pentru că, după cum sublinia Bloomberg luna trecută, o parte din speculațiile privind TMTG se bazează pe speranța că, dacă va reuși să revină la Casa Albă, fostul predecesorul lui Joe Biden va folosi „Truth Social ca un megafon”. Și, astfel, va spori  numărul de utilizatori și veniturile rețelei de socializare.

Kamala Harris a câștigat dezbaterea

"Dezbaterea de aseară pare să fi evoluat în favoarea Kamalei Harris, conform majorității comentariilor specialiștilor și a pariurilor online. Totuși, rămâne de văzut dacă vicepreședinta Statelor Unite se va menține pe poziția pe care a câștigat-o în urma confruntării cu Trump. În orice caz, după dezbatere, Kamala Harris, ca un fel de răsplată a prestației sale lăudabile, a primit sprijinul megastarului Taylor Swift, a comentat Sebastian Paris Horvitz, de la LBPAM.

„Vicepreședinta a reușit să-l caricaturizeze pe fostul președinte, construindu-și în așa fel replicile și răspunsurile, încât l-a determinat pe Trump să recurgă la narațiuni marginale de pe rețelele de socializare cu privire la aspecte cheie și împiedicându-l în mod surprinzător să iasă în ofensivă în domeniile unde a câștigat simpatia alegătorilor, în special economia și imigrația”, constată, la rândul lor, analiștii băncii Barclays.

O pierdere uriașă, un venit minuscul

În același timp, nu trebuie uitat faptul că, din punct de vedere financiar,  TMTG nu se poate lăuda cu fapte de eroism. Ultimele rezultate, publicate pe 9 august, atestă fragilitatea extremă a finanțelor sale. În primele șase luni ale anului 2024, compania a generat venituri de doar 1,6 milioane de dolari, la o pierdere netă de... 344 de milioane de dolari.

De altfel, analistul John Rekenthaler, de la Morningstar, sublinia, în primăvara acestui an, că nu mai este pentru nimeni un secret faptul că rețeaua de socializare a lui Trump nu are „perspective comerciale” semnificative și, prin urmare, că investitorii care au pariat pe TMTG, au cumpărat acțiuni mai mult pentru „o mai bună conexiune personală cu Trump”. 

În ultimele trei luni, acțiunile TMTG s-au depreciat cu 60%, ștergând capitalizarea bursieră de 6 miliarde de dolari (valoarea tuturor acțiunilor sale de pe bursă). Dar chiar și capitalizarea sa actuală – 3,7 miliarde de dolari – pare total deconectată de fundamentele sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contribuabilii nu mai pot depune hârtii la ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Centru de date / Foto: Freepik
Inundații / Foto: IGSU
Bursa americană
Stație de emisie-recepție / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / Foto: NATO / Flickr
Explozia unul pager într-un magazin alimentar
La benzinărie
Google / sursa foto: Freepik.com
Telefon Huawei Mate XT Trifold
Date oficiale / FOTO: Frames
O nouă mare provocare

Fond de 30 de miliarde dolari pentru inteligența artificială

Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...

O femeie se uita la un produs în timpul cumpărăturilor
Energie verde / Foto: Freepik

pixel