Reuters: Ministrul italian al Economiei contestă viitoarele măsuri fiscale europene

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Italia / sursa: Freepik.com
Italia / sursa: Freepik.com
Într-o declarație susținută în fața mai multor politicieni italieni, ministrul economiei din această țară s-a arătat sceptic cu privire la efectul viitoarelor măsuri fiscale luate de Comisia Europeană.

Ministrul italian al economiei a acuzat vineri Uniunea Europeană că este o entitate slabă din punct de vedere politic, incapabilă să ia decizii rapide, avertizând că este puțin probabil ca blocul comunitar să încheie negocierile privind noile sale reguli fiscale înainte de sfârșitul anului.

Luând cuvântul la un festival găzduit de partidul Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni, Giancarlo Giorgetti a declarat că UE nu are încă o dimensiune politică reală și a comparat-o cu o "reuniune de condominiu" în care participanții își urmăresc doar propriile interese.

"Europa este incapabilă să ia orice decizie strategică în timp util", a declarat Giorgetti.

Ministrul, un membru de bază al partidului co-guvernamental, a declarat în cadrul panelului că Italia ar dori ca UE să elaboreze propria taxă pentru marile companii de tehnologie, cum ar fi Apple, pentru a contribui la finanțarea bugetului său comun.

Ministrul a părut sceptic în ceea ce privește șansele UE de a ajunge la un acord privind noile norme fiscale, care trebuie să fie modernizate după ce au fost suspendate în 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

El a declarat că există "puține șanse" de a încheia negocierile săptămâna viitoare, în cadrul unei videoconferințe a miniștrilor de finanțe din blocul comunitar, după ce Meloni a amenințat săptămâna aceasta că va impune dreptul de veto la orice acord care ar penaliza Roma.

 

Italia, prinsă la strâmtoare cu datoriile

 

Comisia Europeană a propus modificarea regulilor prin introducerea unei traiectorii de ajustare fiscală axată pe reduceri de cheltuieli pe o perioadă de patru până la șapte ani. De asemenea, Germania, cea mai mare economie a blocului comunitar, a solicitat ca țările puternic îndatorate, precum Italia, să reducă datoria cu cel puțin 1% din PIB în fiecare an.

Giorgetti a declarat luna aceasta că Italia dorește să își continue ajustarea fiscală pe o perioadă de șapte ani, cu condiția să pună în aplicare planul de redresare post-COVID și "fără alte condiții".

"Jucăm acest joc cu curaj, dar și cu inteligență", a declarat Giorgetti, comentând negocierile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
OPEC
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel