Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
Lansarea a avut loc joi, la ora locală 10:21 (miercuri seară, la ora 21:21 GMT).
Nouă dintre cei zece sateliţi sunt de tipul "SuperDoves", microsateliţi cubesat de mărimea unei cutii de pantofi, construiţi de compania Planet din San Francisco, care operează cea mai mare constelaţie de sateliţi de observaţii de pe orbită - peste 350 de sateliţi, dintre care 150 sunt în prezent operaţionali.
În plină pandemie, spitalele americane atacate de hackeri
Marea majoritate a acestor sateliţi sunt de tipul "Dove", care pot detecta structuri de până la 3 metri la suprafaţa Pământului. Aceşti sateliţi urmăresc schimbările prin care trece planeta, transmiţând datele colectate unui număr mare de clienţi.
Compania Planet obişnuieşte să publice, gratuit, imagini din satelit pe care le consideră de mare importanţă. Spre exemplu, compania a dat publicităţii imagini de pe orbită după atacuri iraniene cu rachete asupra unor baze militare irakiene, dar şi imagini cu pagubele produse de cutremure sau alte dezastre naturale.
Cel de-al zecelea satelit lansat pe orbită este de tipul CE-SAT-IIB, un microsatelit de 35,5 kilograme construit de compania niponă Canon Electronics, Inc. CE-SAT-IIB este un prototip dotat cu "un telescop de dimensiuni medii, echipat cu o cameră de sensibilitate mare, capabilă de fotografii de înaltă rezoluţie pe timpul nopţii", conform reprezentanţilor Rocket Lab.
Toţi cei zece sateliţi se vor plasa pe o orbită solar-sincronă (SSO) la o altitudine de 500 de kilometri, poziţie din care vor putea desfăşura observaţii asupra Pământului profitând de o "iluminare solară consistentă".
Compania Rocket Lab s-a confruntat la 4 iulie cu o lansare eşuată, ce a rezultat în pierderea a 5 sateliţi de tip SuperDoves şi a unui satelit de tip CE-SAT-IB, produs de Canon. Accidentul a fost produs de o singură conexiune electrică defectă aflată pe cea de-a doua treaptă a rachetei Electron.
Lansarea de joi a fost cea de-a 5-a din cursul acestui an realizată cu rachete Electron şi a 15-a din istoria acestor rachete. Rocket Lab doreşte să înceapă în curând să recupereze prima treaptă a rachetei de 17 metri înălţime, o schimbare care va permite lansări mai frecvente şi cu costuri mai mici, conform fondatorului şi CEO-ului acestei companii, Peter Beck.
Această lansare trebuia să aibă loc la 21 octombrie, dar a fost amânată după ce Rocket Lab a identificat o problemă tehnică la un senzor de oxigen al rachetei portante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...