Roman Abramovici dă în judecată editorul cărții ”Oamenii lui Putin”
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Roman Abramovici
Roman Abramovici
Miliardarul rus și proprietarul clubului britanic de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, dă în judecată divizia australiană HarperCollins, scrie The Australian Financial Review, informație confirmată și de reprezentantul afaceristului.

Procesul împotriva HarperCollins Australia se referă la publicarea și distribuirea cărții ”Oamenii lui Putin”, scrisă de fosta corespondentă a Financial Times Moscova, Catherine Belton.

În dosar se invocă opt acuzații defăimătoare care ar fi făcute în carte, la adresa lui Abramovici. Una dintre acestea este cea care spune că miliardarul ar avea relații de prietenie cu Putin pentru care ar fi servit drept pușculiță și ar fi acționat la indicațiile liderului de la Kremlin. Mai mult, cartea susține că Abramovici ar fi avut același gen de relații și cu fostul președinte, Boris Elțîn.

Catherine Belton mai susține în carte că omul de afaceri se presupune că, la instrucțiunile lui Putin, „s-a mutat la New York pentru a consolida influența asupra familiei lui Donald Trump în numele Kremlinului”. 

Oligarhul Roman Abramovici a dat lovitura în Israel. Ce a făcut

”Nu am căutat niciodată publicitate și am refuzat întotdeauna să comentez orice problemă, inclusiv orice declarații false sau înșelătoare despre mine sau Chelsea. Cu toate acestea, a devenit clar că acuzațiile false din această carte au un efect dăunător nu numai asupra reputației mele personale, ci și asupra activităților clubului Chelsea”, a spus omul de afaceri.

Firma de avocatură Harbottle & Lewis, care reprezintă interesele antreprenorului, a declarat că volumul conține o serie de afirmații false și defăimătoare care sunt „complet nefondate”.

Editura HarperCollins a spus că s-a încercat rezolvarea conflictului cu Abramovich înainte de proces, dar reprezentanții omului de afaceri nu au răspuns solicitărilor.

Abramovici, la rândul său, a mai spus că avocații lui au încercat să ia legătura cu editorii pentru a găsi o soluție pașnică și au fost furnizate informații detaliate despre afirmațiile pe care antreprenorul le-a considerat false. Cu toate acestea, editorul nu le-a corectat, a precizat Abramovich.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel