Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Așa cum reiese dintr-un mesaj al Companiei Naționale Romtehnica SA, responsabilă cu achizițiile, pe platforma europeană de achiziții TED, la începutul lunii aprilie, acordul fusese deja încheiat la sfârșitul anului 2023. Potrivit unor surse, acordul-cadru ar urma să aibă un volum de circa 70 de milioane de euro, în cazul în care contractul va fi activat în totalitate, notează hartpunkt.de.
Forțele armate române dispun de ceva timp de sistemul de rachete ghidate antitanc demontabile Spike LR, care se pare că acum vor fi înlocuite treptat.
Spike LR2 este o dezvoltare ulterioară a rachetei ghidate antitanc Spike LR, care a fost testată timp de zeci de ani și care a fost introdusă și în Bundeswehr sub denumirea MELLS (multi-role light guided missile system). Comparativ cu versiunea LR, racheta ghidată LR2 are, printre altele, următoarele îmbunătățiri ale performanțelor de luptă:
Creșterea razei de acțiune de la 4.000 de metri la până la 5.500 de metri.
Controale îmbunătățite și capacitatea de a avea o traiectorie mai înaltă care permite un unghi de apropiere finală mai abrupt de până la 70 de grade. Acest lucru permite o eficacitate mai bună în spatele unui adăpost și exploatarea punctelor slabe din blindajul țintei.
Optronică îmbunătățită a rachetei, cu o rezoluție mai bună pentru trăgător și capacitatea de a comuta senzorul de urmărire în modurile vizual/infraroșu chiar și în timpul zborului.
Utilizarea unui vizor IR nerefrigerat. În versiunea LR, vizorul IR trebuie răcit cu ajutorul unui cartuș cu gaz. Odată activată, funcția nu mai era disponibilă pentru activare ulterioară până la înlocuirea cartușului. Prin urmare, racheta teleghidată putea fi utilizată doar în modul vizual până la introducerea unui nou cartuș.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...