Statele membre unde regenerabilele au cea mai mare pondere în consumul final brut de energie sunt: Suedia (54,5%), Finlanda (41%) şi Letonia (39%). La polul opus se situează Malta (7,2%), Olanda (6,6%) şi Luxemburg (6,4%).
Eurostat precizează că 11 state membre au atins deja obiectivele naţionale pe care şi le-au fixat în cadrul strategiei Europa 2020 cu privire la ponderea regenerabilelor: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Croaţia, Italia, Lituania, Ungaria, România, Finlanda şi Suedia. Mai mult Letonia şi Austria au depăşit cu aproximativ un punct procentual ţintele pentru 2020.
Citește și: România, o țară din ce în ce mai energofagă
În România, ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie a ajuns la 24,5% în 2017, în scădere de la 25% în 2016 dar peste ţinta de 24% fixată în cadrul strategiei Europa 2020.
Statele membre care sunt cel mai departe de obiectivele lor naţionale pentru 2020 sunt: Olanda (decalaj de 7,4 puncte procentuale), Franţa (6,7 puncte procentuale) şi Irlanda (5,3 puncte procentuale).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNS cere partidelor politice să...
NEVERSEA SRL, organizatorul...
Banca Națională a României...
China nu poate accepta o...
Programul Casa Verde...
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...
O propunere votată în...
Prețurile la energie electrică continuă să varieze...
Peste 200 de locuitori ai...
Un accident provocat de o...
Organizația țărilor...
Administrația Națională de...
Polițiștii de frontieră ai...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Val de căldură extremă în estul...
Donald Trump a semnat legea...
Pompierii anunţă că la mall-ul...
România se apropie periculos de...