Piața grâului merge pe sârmă. Incetitudinile din Marea Neagră amenință echilibrul global
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
Statele membre unde regenerabilele au cea mai mare pondere în consumul final brut de energie sunt: Suedia (54,5%), Finlanda (41%) şi Letonia (39%). La polul opus se situează Malta (7,2%), Olanda (6,6%) şi Luxemburg (6,4%).
Eurostat precizează că 11 state membre au atins deja obiectivele naţionale pe care şi le-au fixat în cadrul strategiei Europa 2020 cu privire la ponderea regenerabilelor: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Croaţia, Italia, Lituania, Ungaria, România, Finlanda şi Suedia. Mai mult Letonia şi Austria au depăşit cu aproximativ un punct procentual ţintele pentru 2020.
Citește și: România, o țară din ce în ce mai energofagă
În România, ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie a ajuns la 24,5% în 2017, în scădere de la 25% în 2016 dar peste ţinta de 24% fixată în cadrul strategiei Europa 2020.
Statele membre care sunt cel mai departe de obiectivele lor naţionale pentru 2020 sunt: Olanda (decalaj de 7,4 puncte procentuale), Franţa (6,7 puncte procentuale) şi Irlanda (5,3 puncte procentuale).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
A fost publicat în Monitorul...
Acțiunile companiei au scăzut...
Programul Rabla 2025 intră în...
Institutul Naţional de...
Statul alocă 150 de milioane de...
Chinezii vor să construiască o...
După moartea Papei Francisc,...
Guvernul propune reducerea...
BYD își regândește strategia...
Guvernul României a modificat...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori București (BVB)...
Prețurile petrolului au crescut marți, revenindu-și după...
Fondul Monetar Internațional a...