România înregistrează declinul cel mai puternic în construcții
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
România a avut în octombrie cea mai importantă scădere a lucrărilor de construcţii din UE
România a avut în octombrie cea mai importantă scădere a lucrărilor de construcţii din UE
Lucrările de construcţii au crescut atât în Uniunea Europeană cât şi în zona euro în luna octombrie, însă România este ţara membră cu cel mai mare declin al acestor lucrări, arată datele publicate, vineri, de Eurostat.

În ritm anual, luna octombrie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 4,4% în zona euro şi cu 4,2% în Uniunea Europeană. Însă, România este statul membru unde lucrările de construcţii au înregistrat cea mai mare scădere, minus 15,7%, după un declin de 15,4% în luna septembrie.

De la o lună la alta, lucrările de construcţii au crescut cu 1,4% în UE, în timp ce în zona euro au înregistrat un avans de 1,6%. În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Franţa (4,9%), Polonia (2,6%) şi Germania (1,2%). La polul opus, cele mai importante reduceri au fost înregistrate în Slovenia (minus 9,2%), Austria (minus 1,4%), Portugalia (minus 1,2%), Bulgaria (minus 1,1%), Suedia (minus 0,4%) şi România (minus 0,2%).

Creștere accentuată a prețurilor în construcții și în comerț, preconizată de manageri, anunță INS

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 1,5% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%. Comparativ cu aceeaşi lună din 2020, în octombrie 2021 volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 16,8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 13,7%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel