Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Comparativ cu luna septembrie 2017, în luna septembrie 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat creștere la sosirile vizitatorilor străini cu 7,1 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o creştere cu 8,3 %. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna septembrie 2018 au însumat 1298,4 mii, în creştere cu 9,8% faţă de cele din luna septembrie 2017. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna septembrie 2018 77,5%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,5%, ponderi similare cu cele din luna septembrie 2017.
În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,8% din total turişti străini), iar din aceştia 88,2% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna septembrie 2018 au însumat 2981,9 mii, în creştere cu 10,8 % faţă de cele din luna septembrie 2017.
Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna septembrie 2018 81,7%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,3%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa ( 73,5% din total turişti străini), iar din aceştia 87,1% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.
Durata medie a şederii în luna septembrie 2018 a fost de 2,4 zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna septembrie 2018 a fost de 36,9% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 2,5 puncte procentuale faţă de luna septembrie 2017. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna septembrie 2018 s-au înregistrat la hoteluri (46,7%), bungalouri (30,3%), vile turistice (29,8%), spații de cazare pe nave (26,9%), pensiuni turistice (24,9%) şi hosteluri (24,8%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...