Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Lukașenko a declarat că i-a spus președintelui rus, Vladimir Putin, că puterile ostile au înființat un centru la Varșovia și că încearcă să „taie” regiunea Grodno din Belarus, care se aflî între Lituania și Polonia, ambele membre ale Uniunii Europene și NATO. Armata va organiza sâmbătă exerciții militare de amploare în regiune, a spus Lukashenko citat de Bloomberg.
Liderul a promis să rămână la putere în fața celor mai mari proteste din cei 26 de ani de guvernare ai săi și a acuzațiilor internaționale că alegerile prezidențiale din 9 august au fost fraudate. Svetlana Tikhanovskya, principalul candidat al opoziției și care se află în exil în Lituania, a cerut susținătorilor să protesteze și să facă grevă, să ceară noi alegeri și eliberarea deținuților politici.
„Totul este planificat și regizat de SUA, iar europenii le fac pe plac”, a spus Lukașenko în timpul unei vizite la fabrica de carne Dzerzhinsk. El explicat că i-a spus lui Putin că securitatea din Belarus este o problemă și pentru Rusia.
Lukașenko ordonă să fie făcută ”curățenie” pe străzile din Minsk
În timp ce poliția a tolerat în mare parte adunările publice din săptămânile trecute, după ce în primele zile ale protestelor forțele de ordine s-au manifestat deosebit de brutal și chiar au folosit arme de foc împotriva protestatarilor, autoritățile au demarat un nou val de detenții, care vizează în principal liderii comisiilor de grevă din toată țara.
După ce sute de mii de oameni s-au adunat duminică în capitala țării, protestele publice s-au redus acum în acțiuni mai mici în toată țara, de la demisii ale funcționarilor publici la greve în fabricile de stat și instituțiile guvernamentale, precum și la teatrul național Yanka Kupala din Minsk .
Lukașenko a invitat specialiști ruși să înlocuiască personalul companiei de televiziune de stat Belteleradiokompania, care a fost semi-paralizată după ce angajații săi s-au alăturat grevei.
De asemenea a amenințat că va aduce mineri șomeri din Ucraina pentru a înlocui lucrătorii care sunt în grevă la minele de potasă din Soligorsk. Donbas, regiunea minieră a cărbunelui din Ucraina, este afectată de războiul declanșat în urma unei insurgențe secesioniste susținute de Rusia în 2014.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...