Raportare contabilă semestrială 2025: cine este obligat să o depună
Firmele cu afaceri peste 1...
Noul medicament al rușilor poartă numele criptic de Gam-COVID-Vac Lyo și este dezvoltat de Institutul Epidemiologic Gamelia din Moscova, notează Der Spiegel.
Despre Gam-COVID-Vac Lyo se știe că este un vaccin vector, un concept care este utilizat de ceva vreme în cercetarea vaccinurilor.
Vaccinul are la bază viruși care nu sunt periculoși pentru oameni, așa zișii vectori. Aceștia servesc drept cărăuși au caracteristicilor genetice ale agentului patogen împotriva căruia vaccinul trebuie să lucreze. Organismul recunoaște materialul genetic ca pe unul străin ceea ce determinp formarea de anticorpi care previn infectarea.
Vaccin anti Covid-19 în România. Explicațiile lui Alexandru Rafila
În cazul vaccinului Gam-COVID-Vac Lyo, sunt folosiți ca vectori doi adenoviruși diferiți.
Cu vaccinurile care folosesc vectori există riscul ca sistemul imunitar să lupte și împotriva acestora ceea ce ar putea conduce la efecte secundare sau ca vaccinul să nu funcționeze.
Experții sunt îngrijorați de faptul că Rusia își asumă un risc prea mare în cursa pentru a pune pe piață primul vaccin și neglijează standardele de siguranță. De pidlă Antonio Fauci și exprimat speranța, la începutul lunii, că Rusia va testa vaccinul înainte să îl distribuie populației.
Cât de sigur este vaccinul rușilor
Rezultatele testelor clinice pe oameni nu au fost încă publicare. Se știe numai că vaccinul a fost testat pe 38 de oameni la mijlocul lunii iunie. Conform TASS, vaccinul nu a avut efecte secundate, ceea ce este puțin probabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...
Ministerul Dezvoltării și...
România împrumută până la 5...
Un număr de 1,1 milioane de...
Suedia respinge categoric ideea...
Autoritatea Naţională pentru...
Deficitul balanţei comerciale...
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...
Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...
România rămâne sub lupa Uniunii...
Leul pierde teren în fața...