Rusia, acuzată de FARSE telefonice la adresa unor miniştri britanici
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Farse telefonice. Foto: Moose Photos - Pexels
Farse telefonice. Foto: Moose Photos - Pexels
Marea Britanie acuză Rusia că ar fi în spatele unor farse telefonice la adresa mai multor miniştri. 

Statul rus este responsabil pentru farsele telefonice la adresa a doi miniştri britanici şi pentru tentativa de a-l apela pe un al treilea ministru, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson, transmite Reuters.

''Aceasta este o practică standard pentru operaţiunile de informaţii ruse şi dezinformarea este o tactică directă din setul de strategii al Kremlinului pentru a abate atenţia de la activităţile ruse ilegale în Ucraina şi de la abuzurile care sunt comise acolo contra drepturilor omului'', a spus purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: FSB cere INTERZICEREA imediată a Facebook şi Instagram în Rusia

Miniştrii britanici Priti Patel (afaceri interne) şi Ben Wallace (apărare) au fost ţinta unor farse prin videoconferinţă din partea unui impostor care a pretins că este prim-ministrul Ucrainei.

 

Ce a povestit Ben Wallace



Ministrul Ben Wallace a devenit bănuitor în timpul unei convorbiri video desfăşurate joi, acuzând public Rusia că se află în spatele acestui incident. El a dispus desfăşurarea unei investigaţii privind breşa de securitate, dar semne de întrebare serioase despre securitatea în interiorul executivului britanic au apărut după ce Priti Patel a anunţat că şi ei i s-a întâmplat acelaşi lucru, anterior în această săptămână.

Ben Wallace a spus că a devenit bănuitor şi a încheiat convorbirea respectivă în urma ''câtorva întrebări înşelătoare''.

"Aţi primit substanţa pe care v-am trimis-o?", l-a întrebat falsul premier ucrainean pe Ben Wallace, care se afla în acel moment în Polonia şi care i-a răspuns că nu ştie la ce se referă. Potrivit EFE, impostorul care l-a sunat pe ministrul britanic a menţionat totodată mai multe nume de care Wallace nu auzise.

O încercare similară, dar fără succes, a vizat-o pe Nadine Dorries, ministru al culturii în guvernul de la Londra. Nu este prima dată când membri ai guvernului britanic sunt ţintele unor farse de acest tip. În mai 2018, actualul premier Boris Johnson, la acea vreme ministru de externe, a vorbit despre relaţii internaţionale şi a avut un limbaj vulgar într-o discuţie cu un bărbat care pretindea că este premierul Armeniei, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel