Anterior, Rusia a interzis exporturile de seminţe de floarea soarelui, de la finele lunii martie şi până la finele lunii august, şi de asemenea a introdus cote la exporturile de ulei de floarea soarelui, pentru a evita penuria şi a reduce presiunile asupra preţurilor de pe piaţa locală.
Duminică, guvernul de la Moscova a anunţat că a majorat, cu 400.000 de tone, cota la exporturile de ulei de floarea soarelui, faţă de plafonul anterior de 1,5 milioane de tone, în timp ce restricţiile la exporturile de şrot de floarea soarelui au fost majorare cu 150.000 de tone, de la limita anterioară de 700.000 de tone.
Noile restricţii sunt în vigoare până la 31 august.
Decizia de a relaxa restricţiile a fost luată pentru că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată, a precizat guvernul de la Moscova, adăugând că producătorii ruşi vor profita de pe urma majorării exporturilor.
În condiţiile în care Ucraina şi Rusia sunt responsabile pentru aproximativ 80% din exporturile mondiale de ulei de floarea soarelui, multe state europene au început să se confrunte cu o reducere a livrărilor de ulei de floarea soarelui după ce Rusia a invadat Ucraina.
Citește și: Germania spune că nu va putea supraviețui iarna viitoare fără gaz rusesc
Germania nu va putea supraviețui iarna viitoare fără gaz rusesc. Acum spațiile de depozitare din țară sunt pline în proporție de 65%, dar sunt necesare provizii prin Nord Stream 1.
"Unitățile de depozitare a gazelor sunt pline în proporție de 65%. E mai bine decât în săptămânile precedente, dar nu suficient pentru a supraviețui iernii fără gaz rusesc", a spus Klaus Müller, șeful Agenției Federale de Rețea.
Potrivit oficialului, multe vor depinde de numărul de livrări prin conducta Nord Stream 1. Serviciul său urmează să se încheie pe 21 iulie.
La sfârșitul lunii iunie, în mass-media au apărut informații că Germania ar putea opri exporturile de gaze către țările vecine dacă ar avea probleme cu aprovizionarea.
Pe 10 iulie, Canada a fost de acord să returneze turbina pentru Nord Stream 1, care a rămas blocată la Montreal din cauza sancțiunilor. Țara a aprobat, de asemenea, reparații la echipamentele de conducte în termen de doi ani.
Și pe 15 iulie, Germania a anunțat că va înceta să mai cumpere cărbune și petrol rusesc de la 1 august, respectiv 31 decembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.