Rusia, bună de plată? Ambițiile lui Putin au provocat Ucraine daune URIAȘE

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Drumuri, case, poduri, gări, aeroporturi
Drumuri, case, poduri, gări, aeroporturi
Se spune că Vladimir Putin ar ajunge, la un moment dat, pe banca acuzaților în fața unei instanțe internaționale de judecată pentru ororile provocate de războiul declanșat de el în Ucraina. Dar până atunci se ridică o întrebare: cine va plăti pentru daunele provocate Ucrainei de invazia rusă? Răspunsul logic ar fi: Moscova.

Dar, este adevărat, tot pe baza unei decizii judecătorești. Se știe însă că orice asemenea proces ar putea dura ani de zile, timp în care Ucraina va trebui, într-un fel sau altul, să-și oblojească rănile. Cu siguranță Occidentul îi va sări în ajutor, dar cineva tot va trebuie să plătească. 

Lucrările de refacere vor dura ani 

Mai ales că daunele provocate sunt importante. ”Invazia rusă a produs infrastructurii din Ucraina daune evaluate la circa 10 miliarde de dolari”, a declarat luni ministrul de resort, Oleksander Kubrakov. 

În diferite apariții televizate, oficialul ucrainean a precizat că cifra reprezintă datele adunate până duminică, 6 martie şi a adăugat că "majoritatea structurilor vor fi reparate într-un an, iar cele mai dificile - în doi ani".

Pe de altă parte, Ucraina a făcut apel la Rusia să permită civililor să părăsească şi alte oraşe. Un oficial din ministerul de interne de la Kiev, Vadim Denisenko, a declarat că din jurul capitalei mai trebuie evacuaţi 4000 de oameni, iar "Rusia face tot ce poate pentru a bloca coridoarele".

O izolare completă a Rusiei 

În acest context, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut noi sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina, propunând un boicot asupra petrolului şi a altor produse ruseşti şi oprirea exporturilor spre Rusia, relatează Reuters.

Sancţiunile occidentale impuse în urma asaltului militar rus din Ucraina au izolat deja Rusia la un nivel nemaiîntâlnit până acum în cazul unei economii atât de mari. Zelenski a spus că presiunea economică trebuie crescută, cerând practic un embargou comercial internaţional asupra Rusiei.

"Dacă invazia continuă şi Rusia nu îşi abandonează planurile împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancţiuni, de dragul păcii", a transmis el printr-un mesaj video, menţionând în special boicotarea petrolului şi a produselor petroliere din Rusia.

Citește și Oligarhul Deripaska: Rusia trebuie să fie ALTFEL, cale de întoarcere NU mai există

"Boicotaţi importurile din Rusia. Dacă nu aderă la regulile civilizate, atunci ar trebui să nu mai primească bunuri şi servicii din partea civilizaţiei. Să fie hrăniţi de război", a afirmat Zelenski.

Asistăm la nașterea unui nou fascism rus

Pe acest fundal, scriitoarea belarusă Svetlana Alexievici şi scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură în 2015 şi respectiv 2010, au avertizat asupra "unui nou fascism rus" şi unui "autoritarism intolerabil" reprezentat de preşedintele Vladimir Putin.

"Asistăm la naşterea unui nou fascism", a asigurat Alexievici, într-o intervenţie online cu prilejul unei manifestaţii convocate duminică la Berlin, care a concentrat sute persoane pentru susţinerea Ucrainei. La rândul său, Vargas Llosa s-a adresat participanţilor printr-un mesaj înregistrat, în care a felicitat "rezistenţa ucraineană" şi a făcut apel la mobilizare împotriva invaziei ruse în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Broker de bursă / Foto: Freepik
Contabilitate / Foto: Freepik
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Criptomonede
Hackeri
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
foto: pexels.com
Donald Trump
Completare documente / FOTO: Freepik
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
pexels.com
Donald Trump
Foto: Pexels.com
Contabil
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Euro și lei / Foto: Oana Pavelescu
Militar ucrainean / Foto: Serhii Nuzhnenko / Radio Europa Liberă
Foto: Pexels.com
Portul Constanța
Familie plateste cumparaturile la casă

România nu mai este pe primul loc la inflație

România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...

Reguli noi pentru transportatori

pixel