Rușii nu mai pot folosi cardurile Mastercard în străinătate
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Cinci bănci rusești sunt afectate de sancțiunile SUA
Cinci bănci rusești sunt afectate de sancțiunile SUA
Din 26 februarie, cardurile Mastercard emise de cinci bănci ruse: VTB, Otkritie, Sovcombank, Promsvyazbank și Novikombank nu vor mai funcționa în străinătate, a anunțat compania,acest lucru fiind una dintre consecințele invaziei rusești în Ucraina.

Sistemul internațional de plăți Mastercard a trimis notificări băncilor care se află sub incidența sancțiunilor SUA prin care informa că va fi suspendată participarea acestor instituții financiare la sistem.

Totuși, rușii care se află acum în străinătate își pot transfera banii din conturile băncilor aflate sub sancțiunile americanilor în conturi.

Eliminarea Rusiei din SWIFT. Firmele de pe Wall Street care nu vor

Suspendarea participării băncilor afectate de sancțiunile SUA la sistemul de plăți înseamnă că cardurile Visa și Mastercard emise de aceste bănci și filialele lor nu vor mai funcționa în străinătate și în magazinele online străine. Cu toate acestea, în Rusia vor continua să funcționeze, deoarece toate tranzacțiile cu carduri în interiorul țării sunt procesate de Sistemul național de carduri de plată. La reemiterea unui card al unei bănci subsancționate, în viitor, este posibilă o tranziție la sistemul de plăți Mir, sistem intern al Rusiei.

Pentru rușii care se află în străinătate care nu sunt clienți ai unei alte bănci rusești și se află în străinătate, nu vor putea deveni utilizator cu drepturi depline ai unei alte instituții de credit. Cu toate acestea, unele bănci oferă persoanelor care nu sunt clienți posibilitatea de a deschide carduri de la distanță fără a trece prin identificarea completă. Dar aceste carduri sunt foarte limitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel