Salariile din prefecturi vor fi majorate? Cât câștigă angajații. Avem cifrele
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
S-ar putea spune să sunt salarii de top
S-ar putea spune să sunt salarii de top
Guvernanții intenționează să majoreze salariile lucrătorilor din prefecturi. Nu pentru că salariile ar fi mici. Nicidecum! Principalul argument este acela că ”instituțiile Prefectului din întreaga țară, alături de celelalte autorități, fac parte din linia I de acțiune pentru combaterea răspândirii COVID”, conform documentelor.

Se pare că, după instalarea premierului Nicolae Ciucă la Palatul Victoria, între liberali și social-democrați au existat o serie de negocieri privind numirea de noi prefecți și subprefecți. ”Una peste alta, peste 60% din prefecții și subprefecții negociați au fost deja numiți și urmează să fie instalați în funcție”, spunea, la acest moment, ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Cât câștigă angajații instituției Prefectului? Întotdeauna este loc de mai bine, desigur, dar salariile sunt destul de frumoase, dacă este să le comparăm cu alte categorii de lucrători.

Astfel, conform unui document oficial (ce poate fi consultat aici), un prefect are un salariu brut de 10.720 de lei, un subprefect se poate lăuda cu 15.600, iar un secretar general, cu 14.489 lei, din care 1317 lei reprezintă cuantum spor condiții vătămătoare. Așa scrie în respectivul document. 

Mergem mai departe și află că un manager public figurează cu un salariu brut 12.573 lei, cu mai bine de 3000 de lei mai mult decât un șef serviciu (9.235 lei) și dublu față de un consilier (salariile variază la acest capitol între 4.818 lei și 6.352 lei).

Consilierii pentru afaceri europene au un salariu brut de peste 9.000 de lei. Și pentru ca nu mai lungi vorba, la coada listei, cu cel mai mic salariu brut se află șoferul, în dreptul căruia este trecută suma de 3.895 de lei. 

Citește și Casa Națională de Pensii. Impozite, indemnizații, punct de pensie, ajutor de înmormântare

Citește și Venituri din chirii. Ce taxe și impozite se plătesc

Poate merită amintit, în context, că printre primele măsuri adoptate de Guvernul Florin Cîțu, a fost ca funcțiile de prefect și subprefect să fie de demnitate publică, astfel încât în aceste funcții să fie membri de partid.

În plus, s-a decis că parlamentarii pot ocupa funcții de prefect fără pregătirea de specialitate cerută în cazul celorlalți candidați, după cum nota Profit.ro, într-un articol din ianuarie anul trecut. 

”Reglementăm în fapt ce avem în realitate. De ani de zile avem în funcțiile de prefect și subprefect oameni politici. Terminăm cu această ipocrizie”, declara, la acel moment, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel