Salariul plătit în euro în România. În ce condiții este posibil
Autor: Oana Pavelescu | 28 iul, 07:26
În mod normal salariile nu pot fi plătite în euro în România
În mod normal salariile nu pot fi plătite în euro în România
În mod normal în România toate plățile între rezidenți nu se pot face decât în lei, fie că este vorba de facturi, de salarii etc.

Acest lucru este precăzut la art. 3 alin. (1^1) din Regulamentul 4/2005 privind regimul valutar, plățile, încasările, transferurile și orice alte asemenea operațiuni între rezidenți, plăți ce decurg din remunerarea muncii prestate, indiferent de raportul juridic care le reglementează, se realizează numai în moneda națională adică lei.
 
Astfel, Regulamentul 4/2005 interzice plata salariilor în valută în cazul în care aceste operațiuni se efectuează între rezidenți. Dar plata salariilor este posibilă în moneda euro dacă salariații sunt nerezidenți în sensul Regulamentului 4/2005.

 
Rezidenți

- persoanele fizice - cetățeni români, cetățeni străini și apatrizi, cu domiciliul în România, atestat cu documente de identitate emise conform legii;
 
- persoanele juridice și orice alte entități, cu sediul în România, precum și persoanele fizice, cetățeni români, cetățeni străini și apatrizi, cu domiciliul/reședința în România, care sunt autorizate și/sau înregistrate să desfășoare activități economice pe teritoriul României, în mod independent, în condițiile prevăzute de reglementările legale în vigoare;

Grecia majorează salariul minim. La ce nivel sunt cele din fostul bloc comunist

G Ad:

- sucursalele, agențiile, reprezentantele, birourile persoanelor juridice străine, precum și ale oricăror alte entități străine, înregistrate și/sau autorizate să funcționeze în România;

- ambasadele, consulatele și alte reprezentanțe și misiuni permanente ale României în străînătate.
 
Nerezidenți

persoanele fizice – cetățeni străini, cetățeni români și apatrizi, cu domiciliul în străînătate, atestat cu documente de identitate emise conform legii.

Astfel, dacă salariații pot fi încadrați în categoria nerezidenților în sensul că au domiciliul în străînătate conform celor mai sus expuse, se pot face plăti salariale în moneda euro chair dacă salariul este stabilit în lei și înregistrat că atare în Revisal.

Dacă salariații nu pot fi încadrați în această categorie, plata salariului se va putea face doar în moneda națională leu.

Ştiri Recomandate

Inelul inteligent, viitorul plăților contactless

Pandemia face ca majoritatea comercianților să caute...

Loto. Numerele norocoase de azi. Verifică dacă ai câștigat

Joi, 16 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COVID-19. De ce Delta îmbolnăvește mai mulți copii

Cazurile de COVID-19 în rândul copiilor sunt în creștere...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro