Preşedintele executiv al Samsung Electronics, Lee Jae-yong, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunţat duminică grupul sud-coreean, făcând aluzie la un potenţial parteneriat de afaceri între cel mai mare producător mondial de cipuri şi gigantul din domeniul vehiculelor electrice, transmite Yonhap.
Lee a discutat cu Musk miercuri, la sediul de cercetare în domeniul semiconductorilor al Samsung Electronics din Silicon Valley, California. A fost pentru prima dată când Lee şi Musk au avut o întâlnire privată, deşi s-au mai văzut la alte evenimente.
Surse din industrie au declarat că Tesla caută parteneriate pentru a dezvolta viitoarea generaţie de tehnologii IT, inclusiv cipuri pentru maşini complet autonome.
Cea mai recentă întâlnire între Lee şi Musk deschide calea pentru extinderea parteneriatului dintre cele două companii în sectorul cipurilor pentru industria auto, susţin analiştii.
Piaţa globală a cipurilor pentru industria auto ar urma să ajungă la 400 miliarde de dolari în 2024 şi să atingă 700 miliarde de dolari 2028.
Lee s-a întors vineri în Coreea de Sud, după o călătorie de 22 de zile în SUA. El s-a întâlnit cu diverşi lideri de afaceri, inclusiv şefii Microsoft (Satya Nadella) şi Google (Sundar Pichai), susţin sursele.
Microsoft a pariat și investit într-o tehnologie care nu există încă
Microsoft a încheiat un contract cu start-up-ul Helion, companie specializată, fondată în 2013 și care s-a angajat să furnizeze gigantului tehnologic electricitate generată din fuziune nucleară începând din anul 2028.
Investiția într-o tehnologie care nu există încă, ba chiar se află încă într-un stadiu foarte experimental, este un pariu îndrăzneț pe care Microsoft tocmai l-a făcut. Gigantul tehnologic american a semnat un contract de furnizare de electricitate pentru anul 2028 cu start-up-ul Helion, specializat în fuziune nucleară, a anunțat acesta din urmă. Potrivit unor experți intervievați de presa americană, acesta este primul acord comercial de acest tip încheiat.
Trebuie spus că fuziunea nucleară este o tehnologie care este încă departe de a fi stăpânită. Spre deosebire de fisiunea nucleară, utilizată în centralele nucleare actuale și care constă în ruperea unui atom greu pentru a forma doi atomi ușori, fuziunea nucleară are ca scop reunirea a doi atomi ușori prin încălzirea lor la temperaturi extreme (peste 100 de milioane de grade Celsius) pentru a forma unul mai mare. Scopul este de a imita .... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...