Scholz şi Macron au incercat, două ore, la telefon, să-l convingă pe Putin să oprească războiul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Putin spune că Rusia are intenții bune!!!!!
Putin spune că Rusia are intenții bune!!!!!
Olaf Scholz şi Emmanuel Macron au discutat cu Vladimir Putin timp de aproape două ore.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au discutat din nou sâmbătă la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina, a doua zi după summitul de la Versailles, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP.

Apelul, început în jurul orei 11.00 GMT, s-a încheiat înainte de ora 13.00 GMT, a precizat preşedinţia franceză, adăugând că Macron a discutat anterior cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski online.

Într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană, Zelenski a făcut apel sâmbătă la liderii francez şi german să ajute la eliberarea primarului oraşului ucrainean Melitopol, răpit cu o zi în urmă de ruşi, potrivit Kievului.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Vladimir Putin au mai avut o discuţie telefonică joi, în cursul căreia Franţa şi Germania "au cerut Rusiei un armistiţiu imediat".

După întâlnirea lor de la 7 februarie de la Kremlin, Macron a avut nouă convorbiri telefonice, luând-o în considerare şi pe cea de joi, cu Vladimir Putin, potrivit evidenţelor Palatului Elysée.

Reuniţi joi şi vineri la Versailles, europenii au sporit presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi înceteze ofensiva militară cu ameninţări de noi sancţiuni "masive" împotriva Moscovei şi o dublare a finanţărilor pentru armament destinat Ucrainei.

Emmanuel Macron nu a exclus ca UE să lovească ulterior importurile de gaz şi de petrol, până acum scutite din cauza costului unei astfel de măsuri pentru europeni, foarte independenţi de hidrocarburile din Rusia.

 

Citeşte şi: Lovitură pentru apropiaţii lui Putin şi pentru familiile lor. Noi sancţiuni dure

 

Statele Unite au impus vineri sancţiuni care îi vizează pe miliardarul rus Viktor Vekselberg, trei membri ai familiei purtătorului de cuvânt al preşedintelui Putin şi o serie de parlamentarilor ruşi, în cea mai recentă serie de pedepse pentru invazia Ucrainei de către armata rusă, transmite Reuters.

Printre cele mai afectate de sancţiunile de vineri se numără zece persoane din consiliul de administraţie al VTB Bank, al doilea cel mai mare creditor din Rusia, şi 12 membri ai Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, se arată într-un comunicat al Departamentului Trezoreriei al SUA.

"Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficiali ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin", a declarat secretarul Trezorerie, Janet Yellen.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a fost vizat de sancţiuni încă de pe 3 martie. Măsurile de vineri se extind asupra soţiei sale şi a celor doi copii adulţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel