Este vorba despre un lanț mic de benzinării, Eso Petrol, care deține mai multe stații de distribuție în zona de centru și de vest a României, care, după ce a cerut scuze clienților pentru situația creată, a anunțat că înapoi diferența de bani adăugată nejustificat la combustibili "în urma deciziilor impulsive".
„În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, au transmis cei de la Eso Petrol.
Bulgaria
O isteria similară a fost și în Bulgaria. „Fără niciun motiv în acest moment, există panică în privința combustibililor”, scria prim-ministrul bulgar Kiril Petkov pe Facebook cu o săptămână înainte de nebunia din România.
Tot un mesaj pe rețelele de socializare fusese cel care îi agitase pe bulgari. „S-a dovedit apoi că panica s-a datorat în mare parte a partidului de opozitie Gerb, care a sponsorizat două postări pe Facebook că prețurile cresc și benzina se termină. Deci, a fost o campanie de dezinformare cu intenție”, a declarat ziaristul Ivan Radev
Ca și în România, și în Bulgaria masele au fost mobilizate de iminenta creștere a prețului, dar și de posibilitatea de a rămâne fără combustibil.
Citește și Cu cât se vând, joi, benzina şi motorina în Bucureşti. Imaginea dimineţii
Polonia
Nici Polonia nu a scăpat de agitație. Pe 25 martie, rețelele de socializare din Polonia au înregistrat și ele poze cu rânduri de mașini care așteaptă să-și umple rezervoarele. Cea mai mare companie petrolieră din Polonia, PKN Orlen SA, a raportat vânzari zilnice record de combustibil.
Polonezilor le-a fost frică că vor rămâne fără combustibil. Cele două grupuri din industria petrolului au încercat să liniștească populația spunând că Polonia are rezerve de combustibil care acoperă mai mult de trei luni de consum obișnuit. Organismul de supraveghere pentru protecția consumatorilor a spus că va investiga cazurile în care prețurile au părut umflate.
PKN Orlen, care operează mai mult de o cincime din cele 7.852 de benzinării din țară, a declarat că vânzările în rețeaua sa au crescut în ziua în care benzinăriile au fost luate cu asalte cu între 300% și 400%. Compania a cerut la rândul lor șoferilor să nu intre în panică. Pentru calmarea situației, a fost interzis punctelor sale de vânzare să dea benzină clienților care doreau să umple containere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...