Greenpeace anunţă o nouă victorie în instanță împotriva OMV Petrom
Greenpeace România anunţă că a...
"Administraţia Naţională Apele Române monitorizează permanent volumele de apă din principalele lacuri de acumulare, asigurând gestionarea eficientă a rezervelor de apă. La această oră, rezerva de apă în principalele 43 lacuri de acumulare administrate de ANAR şi Hidroelectrica S.A. este 3,81 miliarde mc de apă, iar coeficientul mediu de umplere este de 87%", menţionează reprezentanţii ANAR într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
Ervin Molnar, directorul general al ANAR, a dispus unităţilor bazinale de apă sporirea monitorizării fenomenului de secetă de la nivel naţional, prin transmiterea unui raport săptămânal. Raportul este necesar pentru evidenţierea mai detaliată a distribuţiei cu privire la rezerva de apă disponibilă, precum şi a modului de gestionare a situaţiei volumelor de apă, subliniază comunicatul.
"Din datele pe care le avem la ora actuală, precum şi datorită măsurilor luate de specialiştii A.N. Apele Române, putem asigura necesarul de apă din principalele lacuri de acumulare, destinat alimentării cu apă a populaţiei în sistem centralizat, dar şi pentru celelalte folosinţe de apă, în limita stocului disponibil", a spus Ervin Molnar.
Fermierii primesc vești bune de la președinte
Astfel, specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad aplică deja "Planul de restricţii şi de folosire a apei în perioadele deficitare", în conformitate cu prevederile legale. Acest Plan stabileşte restricţii temporare în folosirea apelor. Este vorba despre situaţiile în care, din cauze obiective, debitele de apă autorizate nu pot fi asigurate tuturor folosinţelor de apă, prioritate având alimentarea cu apă pentru populaţie.
"Pentru aceste zone, este important ca oamenii să respecte măsurile ce se impun în astfel de situaţii, cum ar fi eliminarea risipei şi limitarea pierderilor de apă, reutilizarea apelor şi folosirea tuturor posibilităţilor de compensare internă a cerinţelor de apă, sau, în cazul folosinţelor industriale, sistarea activităţilor auxiliare sau de producţie mai puţin importante pe perioade scurte de timp. De asemenea, este necesar ca folosinţele piscicole să gestioneze cu multă precauţie volumele de apă existente în amenajările piscicole, pentru a asigura condiţiile de viaţă necesare pentru fondul piscicol", se precizează în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Greenpeace România anunţă că a...
Statul american Alaska a dat...
Grupaj de știri.
Românii se confruntă cu cele mai mari rate ale sărăciei...
Vladimir Putin se află sub presiunea mediului de afaceri...
Meta face pași înapoi înainte...
Antal Rogán, un oficial de rang...
Belgradul a introdus transportul public gratuit pentru...
Elon Musk lansează...
O creștere a prețurilor pe termen scurt pare tot mai...
Prețurile rămân ridicate în a doua zi a săptămânii.
Banca Naţională a României (BNR) lansează în licitaţie...
Fuziunea are scopul de a crea o companie lider în...
Analistul financiar Adrian...
Valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR) va...
După invazia rusă din 2022, companiile ucrainene care...
Consumer Electronics Show (CES)...
Botezat Rotunbot RT-G, dispozitivul este capabil să...
Ratele ridicate ale dobânzilor și cererea scăzută pun în...
După schimbările de guvernanță...
Grupaj de ştiri.
Europa își consumă rezervele de...
Turismul din Bulgaria a înregistrat rezultate record în...
Programul nuclear al Iranului...
Administrația Biden pregătește noi sancțiuni economice...
Premierul Norvegiei critică...