Șeful ANPC, avertisment: Așa ceva NU PUTEM TOLERA
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
ANPC a mai închis o piață ți un magazin
ANPC a mai închis o piață ți un magazin
Curăţenia spaţiilor comerciale şi a celor de depozitare, etichetarea, depăşirea termenului de valabilitate a produselor sau orice altă normă încălcată nu se negociază, ci se respectă şi, chiar dacă pandemia pune la grea încercare funcţionarea multor activităţi economice, anumite aspecte nu pot fi tolerate, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Claudiu Dolot, conform unui comunicat al instituţiei.

"Chiar dacă pandemia pune la grea încercare funcţionarea multor activităţi economice, există anumite aspecte pe care nu le putem tolera. Constatăm, cu tristeţe, că întâlnim multe situaţii neconforme, aşa cum sunt cele prezentate în ultimele zile la marii retaileri, deşi am alocat mult timp consilierii şi prevenţiei operatorilor economici.

Curăţenia spaţiilor comerciale şi a celor de depozitare, etichetarea, depăşirea termenului de valabilitate a produselor sau orice altă normă încălcată nu se negociază, ci se respectă! Dacă la începutul mandatului am subliniat cât de important este să avem toleranţă zero faţă de practicile neconforme, acum reiterez cele spuse. Dorim, totodată, să tragem un semnal de alarmă operatorilor economici care se ştiu cu anumite nereguli, astfel încât să se aplece asupra problemelor din spaţiile comerciale pe care le deţin sau unde îşi desfăşoară activităţile comerciale şi să arate că respectă consumatorul român!", le-a transmis Dolot comisarilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul comisariatelor din ţară, în urma multiplelor deplasări pe teren, alături de echipele de control ale ANPC.

Peripluri prin magazinele Capitalei. Supermarketuri propuse pentru închidere temporară, în urma controalelor ANPC (FOTO)

El a subliniat că este în plină desfăşurare Campania #ProtecţiaConsumatorilor nu se negociază!, iar în cadrul acesteia vor fi intensificate şi mai mult controalele în perioada următoare şi vor fi scoase la suprafaţă neregulile.

"În acelaşi timp sperăm să putem oferi publicului şi exemple de "AŞA DA", nu doar pe cele de "AŞA NU". Există şi mulţi operatori economici care se străduiesc să păstreze calitatea la cel mai înalt nivel pentru consumatorii români, sens în care dorim să îi asigurăm de întreaga noastră consideraţie. Mandatul Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Claudiu Dolot, pentru întreaga echipă care participă la aceste controale este unul foarte simplu: "Spunem NU practicilor care pun în pericol sănătatea consumatorilor!", a punctat preşedintele ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel