Scăderi pe linie la BVB: SIF-urile, cele mai mari pierderi
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
"Suntem foarte optimiști că cererea va reveni pe piață", a declarat președintele și directorul general al Saudi Aramco, Amin Nasser, la Forumul Economic Mondial de la Davos. În opinia sa, există semne bune de creștere a cererii din partea Chinei. "Să sperăm că în următoarele două luni vom vedea un impuls și mai mare pentru economia de acolo", a spus el.
Nasser a declarat că cererea de combustibil pentru avioane este acum cu aproximativ 1 milion de barili pe zi, sub nivelul de dinaintea pandemiei, sau aproximativ jumătate din nivelul de acum un an. Dar redresarea transportului aerian capătă amploare, a declarat Amin Nasser. Pe măsură ce călătoriile cu avionul își vor reveni între 2023 și 2024, cererea va crește cu încă 1 milion de barili.
Probabil nu va mai exista capacitate neutilizată
Pentru a compensa creșterea cererii, companiile trebuie să investească mai mult în producția de petrol, a subliniat Saudi Aramco. Potrivit estimărilor sale, capacitatea de producție de petrol neutilizată este acum de 2 milioane de barili pe zi la o cerere globală totală de 100 de milioane de barili. Probabil nu va mai exista capacitate neutilizată când China își va ridica complet blocajele din cauza coronavirusului.
În plus, Amin Nasser spune că este nevoie de un plus de producție de 4 până la 6 milioane de barili pe zi doar pentru a compensa declinul natural al zăcămintelor existente. "Ne apropiem de o situație în care capacitatea de rezervă va fi epuizată și orice întrerupere a aprovizionării va face o diferență uriașă pe piață", a avertizat el.
În pofida investițiilor în energie regenerabilă
Cererea de petrol va crește pentru restul deceniului, în ciuda popularității tot mai mari a vehiculelor electrice și a investițiilor în energie regenerabilă. Aceasta ar compensa o parte din cererea de petrol, dar consumul de țiței va fi cu siguranță mai mare în 2030, a declarat șeful Saudi Aramco.
La începutul lunii ianuarie, prețul petrolului a scăzut din cauza temerilor că intrarea a recesiune a țărilor occidentale va duce la o reducere a cererii de energie. Țițeiul Brent a scăzut sub 80 de dolari pe baril la licitația din 4 ianuarie. Cu toate acestea, în ultimele zece zile, prețul petrolului a crescut cu aproximativ 10%. Creșterea prețurilor a fost observată pe fondul respingerii de către China a politicii de toleranță zero față de COVID-19 și al așteptărilor de revigorare a celui mai mare importator de materii prime din lume. Miercuri, petrolul Brent s-a tranzacționat la 87 de dolari pe baril la bursa ICE Futures din Londra, înainte de a depăși această valoare pentru prima dată în 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Statele Unite și Qatarul au...
Construită inițial pentru a...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Rusia pare determinată să se pregătească pentru o...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...
Comisia Europeană lansează o...
Profitul net al Hidroelectrica...
INS a cumunicat că producţia industrială a României a...
Președintele rus Vladimir Putin...