Situația în acest moment al pacienților cu coronavirus în România
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Nelu Tătaru a anunțat că s-a ajuns la un acord
Nelu Tătaru a anunțat că s-a ajuns la un acord
Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a dat publicității situația actualizată a pancienților infectați cu noul coronavirus Covid-19.

Cele 10 persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) și internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Craiova au o starea generală de sănătate bună, iar pacienții în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizați cu atenție, se spune în comunicatul Comitetului.

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Coronavirus. Au început să curgă amenzile pentru cei care nu respectă indicațiile oficiale

În cursul zilei de astăzi, până la această oră, nu au fost confirmate alte persoane diagnosticate pozitiv cu acest virus.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 1010 probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea 995 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel