Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
SpaceX a pierdut zeci de sateliţi după ce au fost loviţi de o furtună geomagnetică la o zi după lansare, ceea ce i-a făcut să cadă de pe orbită şi să ardă. Compania, deţinută de miliardarul Elon Musk, a declarat că până la 40 din cei 49 de sateliţi de la lansarea de săptămâna trecută au fost loviţi.
Sistemul este relativ scump, dar poate fi folosit în locuri unde conexiunile prin cablu nu sunt posibile.
De exemplu, în Tonga, unde cutremurul din ianuarie a întrerupt cablul submarin de date al naţiunii insulare, o staţie Starlink este în curs de construcţie în Fiji, în apropiere, pentru a ajuta la restabilirea accesului, potrivit BBC.
Cei mai noi 49 de sateliţi au fost amplasaţi la aproximativ 210 km deasupra suprafeţei Pământului. SpaceX a declarat că "fiecare satelit a realizat un zbor controlat" după ce a fost trimis pe 3 februarie.
Citeşte şi: Cât te costă să ai maşină în 2022. Sumă ameţitoare. Munceşti câteva luni numai pentru ea!
Cu toate acestea, o zi mai târziu, furtuna geomagnetică a lovit Pământul. Este acelaşi tip de mecanism care creează aurore precum aurora boreală, dar poate avea şi efecte periculoase. Această furtună a încălzit atmosfera şi a făcut-o mult mai densă decât se aştepta.
„GPS-ul de la bord sugerează că viteza de escaladare şi severitatea furtunii au făcut ca rezistenţa atmosferică să crească cu până la 50% mai mult decât în timpul lansărilor anterioare", a declarat SpaceX.
SpaceX a încercat să pună sateliţii într-un "mod sigur", făcându-i să zboare pe margine pentru a minimiza rezistenţa la înaintare.
Tracţiunea a fost suficient de puternică pentru a împiedica sateliţii să iasă din acest "mod sigur" şi să revină pe orbita pe care trebuiau să o atingă pentru a fi stabili. În schimb, "până la 40" vor cădea înapoi în atmosfera Pământului şi vor arde.
Jacob Geer, şeful departamentului de supraveghere spaţială al Agenţiei Spaţiale Britanice, a declarat că nu se aşteaptă ca "nicio parte" a sateliţilor să atingă solul.
„Evenimente de acest gen ne reamintesc că spaţiul este o provocare, a pune sateliţi sau astronauţi pe orbită nu este uşor", a spus el, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...