Spor salarial de până la 85%. Hotărârea a fost adoptată
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Bani pentru români! Ajutor pentru plata facturile la energie. Marcel Boloș: Ar putea fi în jur de 4 milioane de beneficiari
Bani pentru români! Ajutor pentru plata facturile la energie. Marcel Boloș: Ar putea fi în jur de 4 milioane de beneficiari
Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre ce vizează majorarea sporului acordat condițiilor de muncă deosebit de periculoase.

Prin urmare, personalul de specialitate medico-sanitar sau auxiliar sanitar ce activează în cadrul secțiilor sau compartimentelor de boli infecțioase care acordă servicii medicale persoanelor ce au contactat virusul SARS-CoV-2 va putea primi un spor salarial cuprins între 75% şi 85%.

"Personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare implicate în activitățile de tratament cu pacienții diagnosticat cu COVID-19, inclusiv în transportul, echiparea, evaluarea sau tratamentul acestora, va beneficia de un spor pentru condiții deosebit de periculoase în procent de 75% până la 85% din salariul de bază, iar pentru personalul din ambulanță acest spor este stabilit la nivelul de 80% din salariul de bază. Totodată, potrivit atât reglementărilor prevăzute în Legea 153 (din 2017, n. red), acest spor este stabilit în sensul în care personalul poate beneficia de sporul cel mai mare la care are dreptul ca urmare a activităților prestate. Cu alte cuvinte, dacă există personal medical și personal auxiliar implicat în diverse activități medicale pentru care beneficiază de un sport mai mare de 85%, cum este situația de la unitățile sanitare de TBC, aceștia vor primi sporul cel mai mare la care au dreptul, însă guvernul, prin aceste acte normative, a majorat sporul de care beneficiază tot personalul medical sanitar și auxiliar implicat în tratamentul pacienților COVID-19 de la 55% cât era în prezent la 80%, iar pentru cei care au dreptul la un spor mai mare vor primi sporul cu valoarea cea mai mare", a declarat Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului.

Citește și Compensații salariale pentru zilele de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Conform proiectului de HG, acelaşi spor îl va primi şi personalul medical și sanitar din centrele de testare care recoltează probe și testează persoane cu simptome de coronavirus, dar și cel din cadrul altor structuri medicale sau unități sanitare implicate în acordarea de servicii medicale acestui tip de bolnavi.

Sumele aferente acestui spor salarial vor fi acordate din bugetul Fondului Unic Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate, potrivit declaraţiilor lui Ionel Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

Putin vrea o bursă a cerearelor pentru BRICS

Președintele Rusiei Vladimir Putin a ordonat guvernului...

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel